Újabb számítógép-adomány a Nyírerdőtől

 Számítógépekkel segíti a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. a tiszadobi és a tiszalöki cigány kisebbségi önkormányzatot, valamint a Volt Állami Gondozottak Országos Egyesületét. Számítógépekkel segíti a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. a tiszadobi és a tiszalöki cigány kisebbségi önkormányzatot, valamint a Volt Állami Gondozottak Országos Egyesületét.

 

 

Az öt – négy asztali és egy hordozható – személyi számítógépet a tiszadobi székhelyű egyesület elnöke, Galyas József és Balogh Mihály, a tiszalöki CKÖ elnöke vette át tegnap Tiszadobon. Az erdészeti társaságot Tamás Zsolt, pénzügyi és számviteli osztályvezető, dr. Halmágyi János humánpolitikai osztályvezető, valamint Tölgyfa Gábor, a Nyíregyházi Erdészet igazgatója képviselte az ünnepségen.

 

A tökéletes állapotú – kiegészítőkkel ellátott – számítógépeket Tiszadobon az egyesület tanodájában használják majd, ahol hátrányos helyzetű fiatalok, köztük állami gondozottak számára szerveznek tanórákon kívüli felzárkóztató oktatási órákat. Szaktanárok irányításával informatikát, magyart, matematikát tanulnak a gyerekek, mindegyikük abból a tárgyból kap segítséget, amelyből a leggyengébben teljesít az iskolában. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által támogatott Tanoda-programnak az a célja, hogy javítsa a fiatalok továbbtanulási esélyeit – mondta Galyas József.

 

 Számítógépekkel segíti a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. a tiszadobi és a tiszalöki cigány kisebbségi önkormányzatot, valamint a Volt Állami Gondozottak Országos Egyesületét.

 

Tiszalök is szeretne csatlakozni a programhoz, jelenleg ennek az előkészítése zajlik, egyelőre a cigány kisebbségi önkormányzat irodájában fogjuk használni a számítógépeket. Reméljük, hogy más szervezetektől is kapunk segítséget – fogalmazott Balogh Mihály.

 

 

Dr. Halmágyi János emlékeztetett rá, hogy már több éves múltra tekint vissza a NYÍRERDŐ Zrt. kapcsolata a Volt Állami Gondozottak Országos Egyesületével. Az erdőgazdaság az elmúlt években több alkalommal segítette különféle informatikai eszközökkel az egyesületet. Emellett Tiszadob és Tiszalök egyaránt részt vett az erdőgazdaság által indított szociális tűzifa programban. A napokban egyébként különféle irodabútorokat is eljuttatunk mindkét kisebbségi önkormányzathoz – mondta az osztályvezető.