Dél-Tiroli tanulmányút a Észak-Alföldi Régió turizmus vezetői számára

Az Európai Uniós ügyek, Nemzetközi Kapcsolatok és Idgenforgalmi Bizottság közösen a régió többi szakemberével nemrég egy közös tanulmányúton vett részt Dél-Tirol-ban - tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának idegenforgalmi referense. Az Európai Uniós ügyek, Nemzetközi Kapcsolatok és Idgenforgalmi Bizottság közösen a régió többi szakemberével nemrég egy közös tanulmányúton vett részt Dél-Tirol-ban - tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának idegenforgalmi referense.

 

 

A Turisztikai Desztináció Menedzsment működése a gyakorlatban című tanulmányút első napján a Dél-Tirol turizmusának működtetését, társadalmi és funkcionális struktúráját ismerhették meg a résztvevők. Az Észak-Alföldi Régió turizmus vezetői számára előadásokat szerveztek, többek között a Desztináció Menedzsment rendszer működtetése Dél-Tirolban, a TDM szervezetek, egyesületek és irodák jelene és fejlesztési irányairól, az új technológiákban rejlő lehetőségekről a turizmus további fejlődéséhez, a termék és a marketing területén, lokális és regionális szinten.

 

Dél-Tiroli tanulmányút a Észak-Alföldi Régió turizmus vezetői számára

 

Kerekasztal beszélgetés alkalmával Észak-Alföld Magyarország és Dél-Tirol összehasonlítására került sor. Kiderültek, mik a különbségek, mit kellene tenni, hogyan induljunk el. A résztvevők Dr. Daniel Campisi turisztikai szakértő, tanácsadó és Mr. Josef Gargitter turisztikai elemző, IT szakértő voltak.

 

Dél-Tiroli tanulmányút a Észak-Alföldi Régió turizmus vezetői számára

 

A további szakmai napokon lehetség nyílt találkozni és konzultálni a lokális turizmus műkötetőivel, beszélgetni a helyi egyesületek működéséről, szakmai munkájáról, többe között Mr. Hans Jörg Dariz úrral, a Dél-Tiroli szálloda és vendéglátóipari szövetség (HGV) elnökével.

 

 

Kovács Tünde