Valahol Európában – utoljára!

Valahol Európában minden idők egyik legsikeresebb hazai musicalje a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban A Valahol Európában minden idők egyik legsikeresebb hazai musicalje a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban, bérletszünetben 2009. április 18-án, szombaton 15h-tól és 19-h-tól, két alkalommal utoljára megtekinthető.

 

 

„A (2007.) november 10-i premier végén a nézőtér tízperces vastapssal ünnepelte az előadókat. A viharos tetszésnyilvánítás azt a különleges élményt igazolta vissza, amelyet a Valahol Európában jelent. A szűnni nem akaró tapsorkán egyszerre szólt Dés László korábbról ismert, slágerszámba menő dalainak, a történetet megelevenítő színészeknek és a velük egyenrangú színpadi jelenlétet produkáló gyerekszereplőknek. Mert az előadás igazi nóvuma az ő munkájuk. A gyerekeké, akik hallatlan fegyelemmel, mondhatni, a színház iránti alázattal dolgoztak a szerzők által megálmodottak életre keltésén…

 

Valahol Európában minden idők egyik legsikeresebb hazai musicalje a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban

 

A „családi musical” vélhetően nagy sikersorozat elé néz: minden megvan benne ahhoz, hogy ifjabb és idősebb nézői számára elhitesse, van egy hely, valahol Európában, ahol Hosszú és Éva , s talán később Kuksi és Pötyi boldogok lehetnek…”
írta Karádi Zsolt a Nyíregyházi Naplóban

 

Valahol Európában… a nagy világégés után elhagyatott gyerekek csapata kóborol, fosztogat, ennivalót keres. Számkivetettek találnak egymásra a történelem pusztító viharai után, küzdenek a túlélésért, a fennmaradásért, az emberhez méltóbb életért, a felnőtté válás esélyéért. Egy történet, mely a művészet, a megbocsátás és a szeretet erejébe vetett hitről szól; egy olyan Európáról mesél a zene, a szöveg, a látvány erejével, mely valódi közösséget jelent.