Terecskei Rita fogatot hajt a Vágtán

Terecskei Rita fogatot hajt a Vágtán Terecskei Rita, a Zanzibár énekesnője fogatot hajt a Bácska Vágtán. Nagy kihívás elé néz az énekesnő, mert ugyan lovagolni tud, fogathajtással még sohasem próbálkozott. Minderre lehetősége lesz a Bácska Vágtán, amelyet idén először rendeznek meg a térségben, s amelynek védnöke Geszti Péter lesz.

 

 

Rita nagyon várja, hogy a Bácska Vágtán kipróbálhassa, milyen is fogatot hajtani. Lovagolni tud, bár nem úgy, mint a profik, a felkérésnek köszönhetően viszont ezt is megtanulhatja, sőt még közelebbi barátságba kerülhet kedvenc állataival, a lovakkal.

 

„Gyerekkoromban nagyon megszerettem a pacikat, amikor Kiskumajsán egy hetet lovas táborban töltöttem. Alkalmanként most is eljárok lovagolni, de fogatot még sosem hajtottam. Éppen ezért már nagyon várom, hogy kipróbálhassam magam" - mondta Terecskei Rita, a Zanzibár énekesnője, aki elárulta, egyszer ugyan megbokrosodott alatta egy ló, és lepergett előtte az élete, de még ez sem tántorította el a sporttól.

 

Terecskei Rita fogatot hajt a Vágtán

 

A Bácska Vágtán Vörös Szilárd, Felsőszentiván polgármestere lesz majd Rita segítségére, aki megnyugtatásképpen elmondta: ha bármi baj történne, azonnal az énekesnő segítségére sietnek. De ennek esélye szinte teljesen kizárt.

 

A Nemzeti Vágta tavaly óriási sikert aratott, az egész ország figyelemmel kísérte az eseményeket. Az ötleten felbuzdulva, másnak is megjött a kedve a rendezvény létrehozására. A Bajai Kistérség húsz települése úgy határozott, megszervezi a Nemzeti Vágtát kicsiben, ahol szintúgy a történelmi hangulatú lóverseny áll majd a középpontban.

 

Terecskei Rita fogatot hajt a Vágtán

 

A családias hangulatú rendezvény 2009. április 26-án lesz, Baján, a Petőfi Szigeten, ahol harminc lovas és húsz fogat méretteti meg magát, s amelynek védnöke Geszti Péter lesz.

A verseny tétje nem kicsi. A győztes képviselheti a térséget a május 30 - június 1- je közötti országimázs fesztiválon, a Nemzeti Vágtán, ahol a fődíj harmincmillió forint lesz.

 

 

A jó ételek és a bulizás sem maradhat ki a rendezvényből. Az Nemzeti Vágtán rendezendő Ország Konyhája mintájára a helyiek megszervezik a „Bácskai Ízek Utcája” rendezvényt, amelynek célja, hogy a Vágtán résztvevő települések bemutathassák a rájuk jellemző ételeket és ízeket. A szórakoztatás részét pedig a különböző térségekből érkező fellépők biztosítják majd.