Bringázz a munkába Nyíregyházán is!

 Április 6-án indult a Magyar Kerékpárosklub és a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium közös szervezésében, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium közreműködésével a Bringázz a Munkába! kampány, amelynek fő célja, hogy az egész országban népszerűsítse a kerékpározást és felhívja a figyelmet a fenntartható városi közlekedés kialakításának fontosságára.Április 6-án indult a Magyar Kerékpárosklub és a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium közös szervezésében, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium közreműködésével a Bringázz a Munkába!  kampány.


 

A kampány fő célja, hogy az egész országban népszerűsítse a kerékpározást és felhívja a figyelmet a fenntartható városi közlekedés kialakításának fontosságára. A kampányban egyének vagy maximum ötfős csapatok vehetnek részt, regisztrálni és a csoport eredményét jegyezni pedig a www.bringazzmunkaba.hu oldalon lehet. A regisztráció után a tekeréseket a közlekedési naplóban jegyezhetők. A honlapon továbbá az is nyomon követhető, hol tart a cégek és csapatok közötti verseny állása, hány km-t tekertek a résztvevők, hány kg szén-dioxidot és mennyi benzinpénzt spóroltak meg.

 

Bringázz a munkába Nyíregyházán is!

 

Természetesen a cégek is megmérettetnek. A szervezők keresik azt a céget, ahol legnagyobb arányban bringáznak az alkalmazottak, illetve más téren is mérik a mozgósítási kedvet. A cégeket méretüktől függően öt kategóriába sorolják, így mindenki egyenlő esélyekkel indul.

 

Bringázz a munkába Nyíregyházán is!

 

Az április 6. és május 8. közötti időszakban legalább nyolcszor kell bringával munkába menni: aki így tesz, garantált ajándékot kap, s az a cég, illetve kar, egyetem nyer a versenyben, ahol a legnagyobb a kerékpárosok aránya. A legjobbak értékes ajándékokat nyernek. Tehát bringára fel!

 

Bringázz a munkába Nyíregyházán is!

 

Nyíregyháza város szintén csatlakozott a BRINGÁZZ A MUNKÁBA programhoz. Nemrég sajtótájékoztatót tartottak, ahol Giba Tamás alpolgármester elmondta hogy Nyíregyháza kerékpáros barát város, és mindent megtesznek az infrastruktúra kialakításáért. Keresztessy László a városban a kerékpározásért felelős ügyintéző bejelentette, hogy a Föld Napján április 22-én közös rendezvényt szervez Nyíregyháza város Önkormányzata, az E-misszió Egyesület, a Zöld Kerék Alapítvány, a Lánc-Szem Egyesület., valamint az Esélyek Háza.

 

Bringázz a munkába Nyíregyházán is!

 

Szerdán 16:00 órától a Kossuth téren BRINGÁS FELVONULÁS lesz Nyíregyházán! “Jöhetnek egykerekűek, kétkerekűek, montisok, DH-sok, Bmx-esek, orszáútosok, mindenki aki emberi erővel meghajtott szerkezettel jön. BRINGÁRA FEL!” – tudtuk meg Kazai Bélától (Zöld Kerék Alapítvány).