Sokmilliónyi csempészcigi és számítástechnikai razzia Fehérgyarmaton

Sokmilliónyi csempészigi és számítástechnikai razzia Fehérgyarmaton A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság nyomozói április 15-én figyeltek fel egy gyanús parkoló A3-as Audira. A járműben pléddel letakarva 6500 doboz ukrán zárjegyes cigarettát találtak.

 

 

Sokmilliónyi cigarettát rejtettek a gyanús autók

 

 A közelben nem tartózkodott senki, de az azonnal bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a város külterületén, a 491-es főúton feltartóztattak egy Audi A6-ost. A személygépkocsiban utazó két román és egy magyar állampolgár feltehetően összefüggésbe hozható a csempészettel, hiszen autójukban ott volt a cigarettát rejtő jármű hátsó ülése és indítókulcsa. A közelben egy másik gyanúsnak vélt gépkocsit is igazoltattak a fehérgyarmati rendőrök. A budapesti férfi által vezetett autóból 20.000 doboz ukrán zárjegyes cigaretta került elő. Mindkét ügyben a Vám-és Pénzügyőrség folytatja az eljárást.

 

 

Számítástechnikai razzia

 

A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság szerdán a város több számítástechnikai boltjában tartott ellenőrizést. Az akció során összesen tizennyolc számítógépet foglaltak le, mert a rendelkezésre álló adatok szerint a telepített programok után nem fizették meg a szerzői jogdíjat (kép). Az egyik üzletben lefoglaltak még 2468 üres DVD lemezt is, mert a kereskedőnek ezek után is jogíjat kellett volna fizetnie.