Kowalsky festménykiállítás és koncert Nyíregyházán

Kowalsky festménykiállítás és koncert Nyíregyházán Nyíregyházán lép fel a Kowalsky Meg A Vega zenekar április 22-én, szerdán. Az Esélyegyenlőségi Világnap alkalmából a város főterén, a Kossuth téren adnak ingyenes koncertet. A formáció énekese festményeit is magával viszi, amit a Nyíregyházi Főiskolán láthat majd először a közönség.

 

 

A négylemezes együttes a Mindenki Napja elnevezésű rendezvényen koncertezik a nyíregyházi Kossuth téren április 22-én, délután fél 5-kor. Előttük a Next Day nevű formáció lép színpadra, akik Kowalsky szülővárosából, Komádiból érkeznek és a májusi, Petőfi Csarnokbeli koncerten is a zenekar előtt muzsikálhatnak.

 

Kowalsky festménykiállítás és koncert Nyíregyházán

 

Tavaly az Év Koncertje a Wigwamban címmel (Arany Nyíl díjjal) kitüntetett Kowalsky Meg A Vega négy albumot tudhat a háta mögött, következő kislemezük, egy jubileumi DVD kíséretében ősszel jelenik meg. A két új dalra persze nem kell még fél évet várniuk a rajongóknak, a premier a május 15-i, Petőfi Csarnokban tartandó koncertjen lesz, ahová egy érdekes kiállítást is terveznek. Ezeket a képeket már a nyíregyházi koncert alkalmával is megcsodálhatja a közönség a város főiskoláján.

 

 

Nyíregyházán először(!) a Kowalsky festmények

 

Kowalskyt nemcsak az elgondolkodtató dalszövegeiről ismerhetik a zenebarátok, a frontembernek már két könyve jelent meg, és festeni is szeret. Az énekes festék és vászon iránti vonzalma még a Black Out időkre vezethető vissza. A kilencvenes évek elején kezdett olajjal dolgozni, mint mondja, akkor még csak kikapcsolódásként.

 

Kowalsky festménykiállítás és koncert Nyíregyházán

 

- Az első kiállítást az Esőnap (Black Out) lemez idején, 1996-ban rendeztük. Azóta is folyamatosan festek, és amikor a Vega indult, akkor az A38-as állóhajon is nyílt egy tárlat, amit akkor egy koncerttel kötöttünk össze. Nyíregyháza lesz az első állomása egy olyan önálló kiállítás-sorozatnak, ami a munkásságommal foglalkozik – mondta Kowalsky.

 

Kowalsky festménykiállítás és koncert Nyíregyházán

 

Persze ez a tárlat is össze lesz kötve a zenével, aminek az a magyarázata, hogy Kowa elsősorban énekesnek tartja magát attól függetlenül, hogy szívesen kalandozik mind a festészet, mind pedig az írás világában.
Nyíregyháza lesz az első állomása annak a hatállomásos kiállítás-sorozatnak, amelyet tavasszal még -más városok mellett- Szolnokra, Kazincbarcikára és Budapestre is elvisznek. Kowalsky húsz képet válogatott ki az elmúlt félév munkásságból, a festmények jelentős része egy japán természettudós, Masaru Emoto tudományos bizonyításához kapcsolódik, miszerint a víz képes az információkat fölvenni, tárolni és továbbadni.

 

Kowalsky festménykiállítás és koncert Nyíregyházán

 

- Ezzel a témával, a víz kristályszerkezetével többet is szeretnék még foglakozni, és remélem, hogy egy-két éven belül lehet egy olyan kiállítás-sorozatom, ahová már ötven-hatvan képet is el tudok vinni. Olyan festményekre gondolok persze, amik csak erről a témáról szólnak – mesélte jövőbeni terveit Kowalsky.

 

Kowalsky festménykiállítás és koncert Nyíregyházán

 

A képek az ősz folyamán továbbvándorolnak majd, olyan városokban állítják ki, ahová tavasszal nem jutottak el. Debrecenben is ekkor láthatja majd a közönség, ami azért is fontos, mert a zenekar ebben az évben –ellentétben a tavalyi évvel- csak itt tartja évzáró nagykoncertjét. Budapesten előreláthatólag ez év novemberéig mindössze kétszer lépnek fel, a májusi Petőfi Csarnokos buli után csak augusztusban, a Sziget Fesztiválon koncertezik majd a Vega.

 


A Kowalsky Meg A Vega Hivatalos Honlapja: www.kowalskymegavega.hu