Ördög bújt a nyíregyháziakba!

 A Betonút-NRK-Nyíregyháza csapatkapitánya, a 40 éves Erdősné Balogh Erika pályafutása utolsó bajnoki döntőjére készül. Fontosnak tartja, hogy a fiatalok is átéljék a nagy sikert, de a BSE-FCSM elleni párharc után egy napig azért ő is sírna! A finálé kedden kezdődik, és az egyik csapat harmadik győzelméig tart. A Betonút-NRK-Nyíregyháza csapatkapitánya, a 40 éves Erdősné Balogh Erika pályafutása utolsó bajnoki döntőjére készül. Fontosnak tartja, hogy a fiatalok is átéljék a nagy sikert, de a BSE-FCSM elleni párharc után egy napig azért ő is sírna! A finálé kedden kezdődik, és az egyik csapat harmadik győzelméig tart.

 

 

– A Vasas és a Nyíregyháza legendás párharcokat vívott egymással a közelmúltban. Hogyan sikerült ezúttal összesítésben 3:0-ra legyőzni a fővárosiakat?
– Az elődöntő előtt nem gondoltam volna, hogy háromból megcsináljuk, nagyon örülök, hogy visszavágtunk a Vasasnak a Magyar Kupa-döntőben elszenvedett 3:2-es vereségért, amelyben sajnos mi is hibásak voltunk. 2:1-ről nem lett volna szabad kikapni. A rájátszásban éreztük, hogy van sanszunk, a Folyondár utcában megnyert ötjátszmás meccs mentálisan nagyon sokat számított, hiszen azzal megtörtük a Vasast, nekünk viszont szárnyakat adott! Ellenfelünk a harmadik mérkőzésen már zavartan játszott, nem volt magabiztos, nem volt egységes.

 

– A nyíregyházi csapat mindig óriási küzdő volt, és ez ebben a szezonban hatványozottan igaz. Ez a nehéz anyagi körülmények miatt van?
– Nincs rajtunk a profizmus terhe és felelőssége, nem kell minden fontos meccs előtt arra gondolni, hogy ezért kapjuk a pénzünket. Nem jók a körülmények, kevesen is vagyunk, ettől függetlenül megyünk előre! Úgy látszik, belénk bújt a kisördög, munkál bennünk, hogy csak azért is megmutatjuk! Ilyenkor eltűnik a korkülönbsége is, nem számít, hogy az egyikünk tizenhét éves, a másik pedig negyven. A fiatalok, Szakmáry Gréta és Miklai Zsanett egyébként is felnőttek a feladathoz, nagy szükség van rájuk, nélkülük nem sikerült volna eljutnunk idáig. Ha a döntőben ugyanilyen egységesek leszünk, és mindenki nyolcvan százalék körül teljesít, lehet esélyünk a győzelemre!

– Ritka, hogy a rájátszásban egy hónap szünet van két párharc között. Ez megtörheti az elődöntőben jó formában lévő Nyíregyháza lendületét, vagy hasznos a pihenés, a regenerálódás miatt?
– A pihenés nem volt rossz, de sajnos a felkészülésünk nem volt zavartalan. Botos Fruzsina és Miklai Zsanett is hiányzott néhny napig, és csak egy edzőmeccset tudtunk játszani, azt is Natalija Akimova nélkül. Ennek ellenére hasznos volt. Nem lesz könnyű a döntő, szerintem nem lesz vége három meccs után. A BSE jó csapat, hiszen a fiatalok jól teljesítenek, mentálisan jó állapotban vannak, van egy jó edzőjük, aki remekül összerakta az együttest. A Magyar Kupa négyes döntőt leszámítva kiválóan szerepeltek eddig, megnyerték az alapszakaszt, és bejutottak a fináléba. A gödöllői torna azonban megmutatta, hogy őket is meg lehet bontani, ők is verhetők!

 

– A kupadöntő után bejelentette visszavonulását, tehát ez lesz pályafutása utolsó bajnoki döntője. Mit jelent ez Önnek?
– Nagyon szeretnék aranyéremmel búcsúzni! Szép lett volna a kupagyőzelem, de azt gondolom, a pályafutásom így is szép, ez már csak hab a tortán. Persze sokat számít, hogyan sikerül a búcsú, de úgy érzem, ez igazából most már nem miattam fontos, hiszen vannak közöttünk fiatalok, érezzék ők is, milyen bajnokságot nyerni úgy, hogy ők is tevékeny részesei, főszereplői a sikernek! Ha nyerünk, akkor egy napig sírni fogok! Ha nem, akkor meg azért...

 

A döntő programja
Április 21., 17.00: BSE-FCSM–Betonút-NRK-Nyíregyháza
Április 23., 17.30: Betonút-NRK-Nyíregyháza–BSE-FCSM
Április 25., 17.00: BSE-FCSM–Betonút-NRK-Nyíregyháza
Április 27., 17.30: Betonút-NRK-Nyíregyháza–BSE-FCSM (ha szükséges)
Április 29., 17.00: BSE-FCSM–Betonút-NRK-Nyíregyháza (ha szükséges)

 

www.hunvolley.hu