Reggelig ülhettünk a moziban két jegy áráért

A Palace hálózat második alkalommal rendezte meg a Mozifanatikusok éjszakáját,A Palace hálózat második alkalommal rendezte meg a Mozifanatikusok éjszakáját, ami 24-e délután kezdődött és másnap reggelig tartott. A vidéki multiplexek közül először Nyíregyháza termei csatlakoztak a programhoz.


 

 

Csupán 1990 Ft-ért osztották azt a karszalagot, ami feljogosította viselőjét, hogy a délután 6 órától kezdődő előadásoktól kezdve reggel 6-ig tartó vetítéseken részt vegyen a pláza mozijában, ahol e különleges alkalomra színesebb és szélesebb körű programokat ajánlott az érdeklődőknek. Három premier film (Hanna Montana: A film, Miért éppen Minnesota?, Spancserek) mellett két olyan film is vetítésre került, amit eddig Nyíregyházán nem volt alkalmunk megtekinteni nagy fehér vásznon. Ezek voltak a Will Eisner képregényéből készült Spirit - A sikító város, és az Ananász Expressz c. akció-vígjáték. Továbbá a műsorról már régen levett filmek közül is voltak visszatérők, amiket A sötét lovag, Trópusi vihar, Az igenember és az Ausztrália  című filmek képviseltek. Továbbá az éppen aktuális filmekre is voltak érdeklődők szép számmal, így nem csoda, hogy ha a címből adódóan nem csak az olcsó egész éjjel tartó mozizásra vágyók, de a mozi tényleges fanatikusai is megjelentek. Így konstatálhattuk Darth Vadert is, hiába nem volt sci-fi a palettán.

Nemcsak a Star Wars, de az Alien egyik legnagyobb rajongóját is megtaláltuk, aki a filmben szereplő cég pólóját viselte.

De volt, aki egyszerűen csak azon rágódott, hogy az eddig 12 év alatt gyarapodott majdnem 800 összegyűlt és megszámozott mozijegyéhez, miként adja hozzá a rózsaszín karszalagot.

Bár nem kelt el mind az 1000 jegy, így is voltak olyan pillanatok, amikor egy-egy teremben kicsit többen szerettek volna jelen lenni egy adott előadáson, mint amit a terem képes befogadni.

A Palace hálózat második alkalommal rendezte meg a Mozifanatikusok éjszakáját,

A Mozifanatikusok éjszakáján főleg a fiatal generáció jelent meg, illetve azok, akik ritkábban jutnak el egy filmvetítésre. Ez lehetett az oka, hogy a Hanna Montana filmre folyamatosan 80-130 fő volt kiváncsi, illetve az Álom.net c. film esetében mindkét előadás teltház volt a 114 férőhelyet számláló 2-es teremben, ahol nem kevesen a lépcsők és a bejárati fal melletti komfortatlan helyiségeket is kihasználták, hogy láthassák a filmet. A Gettó milliomos az a film, amit sokan megnéznének, de kevesebben adnának ki érte teljes árat. Így történhetett, hogy az utóbbi napokbani alacsonyabb érdeklődés következtében a legkisebb, 84 férőhelyet számláló terembe száműzték, ahol sajnos többen kiszorultak az előadásról.

Látogatásunkat a 18:15-ös Halálos iram című filmmel kezdtük, amire az érdeklődés túlmutatott a teltház fogalmán, azaz a 114 székkel berendezett 3-as teremben többen jelentek meg. A filmről bővebb kritika a következő oldalon fogalmazódott meg. Ezt követően a Spancserek c. vígjáték 21:15-ös előadásán vehettünk részt, aminek utolsó 10 percéről el kellett jönnünk, mivel tervben volt a 23:00-kor kezdődő Spirit, aminek ez volt az egyetlen vetítése Nyíregyházán, ezért választottuk azt, ám a 23:30-as Spancserek előadásának végén pótólni tudtuk a hiányzó befejezést. Később a tavalyi év egyik legjobb moziélményét, A sötét lovagot élhettük át újra nagy vásznon, és mivel a DvD változaton már javították a feliratot, de a mozis kópián újra górcső alá vehettük, hogyan rontja el Szabó Gabriella szövegfordító 2008 egyik legnagyobb közönségfilmjének feliratát, amikor a film végén Gordon felügyelő fiát Batman a magáénak tekinti az aláírás szerint. 3:15-től a múlt év legsikeresebb önálló ötlettel bíró mozijának nagyszerű Speier féle fordításában gyönyörködhettünk, illetve röhöghettük könnyesre magunkat. Ekkor azonban már a közönség nagy része elindult haza aludni, illetve egyesek a környéken található babzsákokon szundítottak. Aki pedig még ébren volt, az a jövő héttől bemutatásra kerülő X-Men Kezdetek: Farkas (vagyis Rozsomák, esetleg Kócos Soma, ki hogy ismeri) c. mozira készülve beülhetett a Hugh Jackman (alias Farkas) nevével fémjelzett Ausztrália c. kaland-eposz második felére. Ekkor azonban már a parkoló is kongott az ürességtől, ám egy-egy előadáson még ültek jó néhányan.

Bár a mozi büféjében 9 óra után már nem sikerült a tömeg látszatát kelteni, és ezért a Dj pult is lemezlovas nélkül maradt hajnali 2-re, de a termek néhol dugig voltak, ha ez valamely termekben, főleg a nagyobbakban, nem következett be (1-es 159 férőhellyel, 4-es 288 férőhellyel, 5-ös 244 férőhellyel), akkor is nagyobb zsúfoltság jellemezte az előadásaikat. Szóval reméljük, hogy megérte a dolgozók fáradozása és mostantól kezdve rendszert csinálnak Nyíregyházán is a Mozifanatikusok éjszakájából.

Takács Máté