Megrongált pártházak Nyíregyházán

Megrongált pártházak Nyíregyházán Kedden hajnalban három nyíregyházi pártépületet rongáltak meg ismeretlen tettesek. Az alábbiakban közöljük a Fidesz frakció, valamint Csabai Lászlóné polgármester közleményét az esettel kapcsolatban.

Vinnai Győző nyilatkozata

 

Április 14-én reggel munkatársammal megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a Luther utca 3 szám alatt található FIDESZ képviselői irodaház falára és tábláira Dávid csillagokat és félelemkeltő akasztott embert ábrázoló akasztófákat festettek.Azonnal bejelentést tettünk a rendőrségen ismeretlen elkövető ellen.

 

Megrongált pártházak Nyíregyházán

 

Határozottan elítéljük a gyűlölet – és félelemkeltésnek ezt a módját, s véleményünk szerint ez az akció aláássa a képviseleti demokráciát, nyílt támadás demokratikus intézményrendszerünk ellen.

Tisztelettel: Vinnai Győző
FIDESZ-MPSZ Nyíregyházi Szervezet elnöke

 

Megrongált pártházak Nyíregyházán

 

 

Az esetről Csabai Lászlóné így nyilatkozott:

 

Még el sem múlt Húsvét békés ünnepe, valakik úgy gondolták, hogy az éjszaka leple alatt festékszóróikkal vetnek véget a békének és a nyugalomnak. Névtelenül, gyáván tettek tönkre nyíregyházi épületeket, politikai pártok székházainak falát firkálták össze, melyet minden jóérzésű ember elítél, melyen minden jóérzésű nyíregyházi megbotránkozik. Sajnálatos, hogy gyűlölködés és a gyűlöletkeltés ezen megnyilvánulása már Nyíregyházát sem kíméli. Nyíregyházát sem, ott ahol eddig a fontos ügyekben képesek voltunk a politikát félretéve együtt gondolkodni, együtt cselekedni. Sajnos nem mindenki gondolkodik így.

 

Megrongált pártházak Nyíregyházán

 

Nyíregyháza polgármestereként, elítélek minden olyan cselekedetet, ami a városlakók nyugalmát megzavarják, épületekben kárt okoznak, gyűlöletet és félelmet keltenek.

 

Csabai Lászlóné
polgármester