Felújítási munkálatok a határokon Záhonynál, és Tiszabecsnél

Felújítási munkálatok a határokon Záhonynál, és Tiszabecsnél A határok mentén, Záhonynál és Tiszabecsnél is felújítási munkálatok folynak a Határrendészeti Kirendeltségek értesítése szerint.

 

 

Záhony

 

A záhonyi Tisza-híd személyforgalmi sávjainak felújítása 2009. május 04-én elkezdődött. A személyforgalmat átterelték az iránynak megfelelő egy-egy teherforgalmi sávra.

A munkálatok előre láthatólag július közepéig fognak tartani.

A személyforgalmi sávok felújítása alatt az áteresztőképesség csökkenése miatt kisebb várakozási idővel folyamatosan számolni lehet az utazóknak.

Nagyobb várakozási idők lehetnek hétfőnként kilépő irányban az ukrán vendégmunkások hazautazása miatt, továbbá csütörtöki és pénteki napokon a Nyugat-Európába tartó ukrán vendégmunkások beutazása folytán.

Jelentősebb várakozással számolunk még mind be és mind kilépő irányban a Pünkösdi Ünnepeket megelőző napokban és a június 8-i pravoszláv pünkösdöt megelőző, és az azt követő napokban.

A forgalom dinamikájának kiszámíthatatlansága folytán 1-2 órás várakozás kialakulásának lehetőségével folyamatosan számolni kell.

 

Balázsy Attila r. őrnagy

Záhony Határrendészeti Kirendeltség

 

 

Tiszabecs

 

A tiszabecsi Batár – híd teljes felújítása illetve szélesítése ukrán és magyar közös munkavégzésben folyik.

Magyar fél 2009. április 21-én 07 órától elkezdte a munkálatokat, amely a híd lábazatának felújítására terjed ki.

Ukrán fél 2009. május 06-án 07 órától megkezdte a híd szélesítését illetve annak előkészületét valamint az útburkolat felújítását, amely 50 méteres félpályás útlezárással jár.

A felújítási munkálatok idejére mind a magyar, mind az ukrán fél részéről forgalomirányító határrendész kerül biztosításra. Mivel a forgalom mind be, mind ki irányban szakaszolásra kerül, ezért kisebb várakozás alakulhat ki.

A munkálatok befejezésének határideje 2009. augusztus 28.

Az utasforgalom számára javasoljuk ez idő alatt Beregsurány, Barabás valamint Lónya Közúti Átkelőhelyek igénybevételét.

Károlyi Béla r. százados

Kölcse Határrendészeti Kirendeltség vezetője