Hajrá Vanda! – Nyíregyháza újabb győzelemre számít a Nemzeti Vágtán

Nyíregyháza újabb győzelemre számít a Nemzeti vágta versenyen A Nemzeti Vágta győztesét ünnepelte 2008 –ban Nyíregyháza lakossága a Kossuth téren. Suták Vanda, a 22 éves nyíregyházi lovas a 7 éves Alexander nyergében nyerte meg a versenyt. A versenyre edzője, az édesapja készítette fel.

Suták Vanda az idén is indul a Nemzeti Vágta futamon. A fiatal lány idén szeretne ismét kimagasló teljesítményt nyújtani, és újra elnyerni Nyíregyháza városának az első díjat, ezért megint nyeregbe pattan.

  

Suták Vanda ötéves korában kezdett el lovagolni. A korai kezdés érthető, hiszen családja telivéreket tenyészt. 

A tavalyi győzelem után, így nyilatkozott:
"Kisgyerek korom óta lovagolok, néhány éve zsokéként is dolgozom, úgyhogy nem újdonság számomra, hogy férfiakkal szemben kell helytállnom." – mondta az újdonsült győztes, aki hatalmas tapsviharban, örömkönnyek közepette emelte magasba a gyönyörű vándorkardot.

 

Nyíregyháza újabb győzelemre számít a Nemzeti vágta versenyen

 

A Nemzeti Vágta győztes települése, Nyíregyháza egyébként 30 millió forintot nyert, amit Csabai Lászlóné felajánlott Vandának.  Az 5 millió forintos tavalyi különdíjat pedig a Nyíregyházi önkormányzat arra tervezte, hogy a Simai úti lőtéren kialakítsanak egy versenypályát és fellendítsék a lovas turizmust. A győztesnek járó vándorkardot Csabai Lászlóné, polgármester asszony már visssza adta szervezőknek, de, abban bízik, hogy ismét Nyíregyházát dicsőíti.

 

Nyíregyháza újabb győzelemre számít a Nemzeti vágta versenyen

 

A város vezetése tavalyi évben egy hatalmas virágcsokrot és egy lovas medállal díszített karkötőt ajándékozott a fiatal joghallgatónak.

Suták Vanda a tavalyi Nemzeti Vágta versenyről úgy nyilatkozott, hogy esélyes volt a győzelemre már a verseny előtt, viszont a győzelmet nagyon sok tényező befolyásolja. Lova is jól viselte a futamokat és 100 %-os teljesítményt nyújtott. Suták János, Vanda édesapja, edzője és menedzsere a hajráról annyit mondott, hogy lánya megfontoltsága, figyelme, nyugodtsága nélkül nem lett volna biztos a győzelem.

Vajon az idén szintén Suták Vanda Nyíregyházi lovas lány lesz a Nemzeti Vágta büszkeségünk?

 

OM.