Válságban humánpolitikai területen „ruház be” a NYÍRERDŐ

Válságban humánpolitikai területen „ruház be” a NYÍRERDŐ  Hat évvel ezelőtt, hagyományteremtő szándékkal indította útjára a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. a „Fiatal diplomások találkozója” elnevezésű rendezvénysorozatot. Az azóta rendszeresen megrendezett összejövetel célja a kezdetektől ugyanaz: a 35 év alatti diplomás szakemberek közötti tapasztalatcsere.

Emellett egymás alaposabb megismerésére is remek alkalom minden ilyen rendezvény, hiszen a nyíregyházi központtal működő erdőgazdaság rendkívül széttagoltan, két megyében, tíz szervezeti egységben (kilenc erdészet és egy fafeldolgozó üzem) üzemel. A mostani találkozó helyszíne a Gúthi Erdészet volt. Kaknics Lajos, a társaság vezérigazgatója bevezetőjében arról beszélt, hogy az erdőgazdaság azért eredményes, mert a fiatalok ugyanúgy a hátukon viszik a céget, mint az idősebb kollégák.

 

Válságban humánpolitikai területen „ruház be” a NYÍRERDŐ

 

Válság időszakban humánpolitikai területen „ruház be” a NYÍRERDŐ azzal a céllal, hogy megfelelő létszámú szakemberrel töltsük fel az állományunkat. Úttörő kezdeményezéssel, most hoztuk létre Sopronban, a Nyugat-Magyarországi Egyetemen a NYÍRERDŐ egyletet, ahol a jövőben rendszeres programokkal várjuk az ott tanuló diákokat. Egyrészt a térségből származóknak, másrészt az érdeklődő hallgatóknak mutatjuk be a nálunk folyó munkát. Azt szeretnénk elérni, hogy a diploma megszerzése után sok fiatal válassza munkahelyéül Kelet-Magyarországot. Jelenleg három egyetemi hallgatóval van tanulmányi szerződésünk, de szélesíteni kívánjuk ezt a kört – mondta Kaknics Lajos.

 

Válságban humánpolitikai területen „ruház be” a NYÍRERDŐ

 

A közel 350 főt foglalkoztató társaságnál jelenleg 78 diplomás munkavállaló dolgozik, közülük 53-en még nem töltötték be 35. életévüket. A fiatalok közül több mint egytucatnak legalább két diplomája van. 18-an erdészeti igazgatói, műszaki-, adminisztratív- vagy ágazatvezetői poszton dolgoznak. Az erdőgazdaság komoly hangsúlyt helyez a képzésre, ezt bizonyítja, hogy 16 munkavállaló rendelkezik tanulmányi szerződéssel újabb diploma vagy nyelvvizsga megszerzésére, illetve szakmai felsőfokú tanfolyam elvégzésére.