"Közös Ügyünk" - Díjátadó ünnepség az Állatbarát Alapítványnál

"Közös Ügyünk" - Díjátadó ünnepség az Állatbarát Alapítványnál Május 23-án, szombaton 13 órakor került sor annak a nemzetközi vetélkedőnek a díjátadására, amelyre 38 város 77 iskolájának 176 csapata nevezett be. A díjátadó helyszíne a nyíregyházi Állatbarát Alapítvány telephelye volt.

Kapcsolódó képgalériánk:Közös Ügyünk díjátadó az Állatbarát Alapítványnál

 

A "Közös Ügyünk" vetélkedőn résztvevők az állatmenhelyen kívűl meglátogattak hulladékfeldolgozó és szennyvíztisztító létesítményeket is a Vásárosnaményi Természetbarát Diákkör szervezésében. A vetélkedő évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a diákok lelkesen készültek az elméleti feladatok mellett a gyakorlati tudáspróbára is.

 

"Közös Ügyünk" - Díjátadó ünnepség az Állatbarát Alapítványnál

 

A vetélkedő négy nyelven, ukrán, szlovák, román, és magyar nyelven zajlott, s főként a természetvédelem, környezet- és állatvédelem témaköreit ölelte fel. A program lebonyolításában a hazai szakemberek mellett részt vettek nagykaposi, szatmárnémeti, beregszászi pedagógusok is.

"Közös Ügyünk" - Díjátadó ünnepség az Állatbarát Alapítványnál

 

Az Állatbarát Alapítványnál eltöltött délután alatt a diákokat megvendégelték és körbevezették a telepen, ahol a többszáz kutya és cica mellett a nemrég kimentett égési sérült csacsit is megnézhették. Végül az első 15 helyezett csapat nevének kihirdetése és az oklevelek kiosztása következett.

 

Kovács Tünde