Közel négyszázan futottak Pünkösdkor Baktalórántházán

Közel négyszázan futottak Pünkösdkor Baktalórántházán A NYÍRERDŐ Zrt. Baktalórántházi Erdészete és a Nyárády Mihály Általános Iskola Nyírkércsi Tagintézménye már negyedik alkalommal rendezte meg a Pünkösdnapi erdei futóversenyt, amelynek tömegsport-jellegén túl nem titkolt célja, hogy a fiatalokat ráébressze a környezettudatos magatartás fontosságára.

 A már hagyományosnak tekinthető versennyel szeretnénk felhívni a figyelmet az egészséges életmódra és az erdők védelmére is – mondta Száva Tamás, a Baktalórántházi Erdészet igazgató-helyettese.

 

Közel négyszázan futottak Pünkösdkor Baktalórántházán

 

A rendezvény - a hűvös időjárás ellenére - idén is sok fiatalt vonzott: közel négyszázan vettek részt a Süni-, Tapsi-, Gida- és Szarvasűző futáson, valamint a Vaddisznóvágtán.

 

Közel négyszázan futottak Pünkösdkor Baktalórántházán

 

A legnépszerűbb versenyszámnak a 2009 méteres Pünkösdnapi NYÍRERDŐ-futás bizonyult, ezen még a felnőttek is rajthoz állhattak. Elsősorban Baktalórántháza-környékiek versenyeztek: érkeztek iskolások és óvodások Nyírkércsről, Ramocsaházáról és Ófehértóról egyaránt. Minden célba érkező tombolaszelvényt kapott, a szervezők különféle ajándéktárgyakat sorsoltak ki a gyerekek között.