Nemzetközi razzia Nyíregyházán

Nemzetközi razzia Nyíregyházán Átfogó idegenrendészeti-közbiztonsági ellenőrzést tartott szerdán hajnalban Nyíregyházán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bevetési Szolgálata.

 A 41 rendőrt mozgósító razzia keretében a Tokaji út- Kopogó utca- Acél utca környékén ellenőrizték a külföldi, elsősorban román állampolgárságú piacozók hazánkban tartózkodásának jogszerűségét, hogy nem szerepelnek-e a körözési rendszerben, illetve nem birtokolnak-e bűncselekményekből származó tárgyakat.

A négy román és egy német rendőr közreműködésével zajló ellenőrzés során találtak két olyan parkoló gépkocsit, melyek német rendszámai más járművekre lettek kiadva. Ez ügyben bűncselekmény gyanújával indult nyomozás. Egy román férfi ellen azért indult eljárás, mert gépkocsijában 11 légfegyverre bukkantak. Egy ukrán autós ügyében a Vám és Pénzügyőrséget értesítették, mert csomagtartójából 8 karton, feltehetően csempészett cigaretta került elő.

A számos külföldit vonzó Tokaji úti piac környékén, ahol több legális és illegális szálláshely működik, rendszeresek a hasonló rendőrségi razziák.