Öt nemzet csapatai küzdöttek a kupáért

Öt nemzet csapatai küzdöttek a kupáért A 47. alkalommal megrendezett Rába-kupán kínai, szlovák és magyar csapatok vettek részt, azonban a kínaiaknál japán, a szlovákoknál pedig vietnámi röplabdázó is játszott. Így velük együtt öt nemzet képviseltette magát ezen a tornán.

Dr. Németh Viktor önkormányzati képviselő a díjkiosztón külön kiemelte a sport nemzetközi barátságának fontos szerepét. A nők csoportjában a Győri Dózsa nyert a Tatabányai Volán SE és a Győri DRC előtt. A különdíjakat Cseresznyák Nikolett, Dombi Márta és Major Henriett kapta. A férfiak tornáját a kínai Tianjin egyetemi csapata nyerte a Spartak Komarno, a Győri RC-Jedlik és a székesfehérvári Kodolányi előtt. A különdíjakat Liu Yang, Miroszlav Rusnak és Angyaláti Gábor érdemelte ki.

Az ifjúsági lányoknál a Tatabányai Volán diadalmaskodott a Győri Dózsa és a Győri DRC előtt. Különdíjasok: Benkő Szandra, Somogyi Enikő és Valacsai Vivien. Az ifjúsági fiúk mezőnyében a Dág együttese vihette haza a kupát. A további sorrend: Spartak Komarno, Budapest-válogatott, Győri RC-Jedlik és Kodolányi. A különdíjakat Jánosik Bálint, Nagy András és Lukács Róbert nyerte.

forrás: hunvolley.hu