Nyíregyházi fiatalok Iserlohnban

Nyíregyházi fiatalok IserlohnbanElőzetes látogatáson és projektmegbeszélésen vett részt Dombóvári Gábor vezetésével a Mustárház háromfős delegációja Isrlohnban, Nyíregyháza németországi testvérvárosában. 

Az ifjúsági projektben, melyet a Fiatalok Lendületben Program támogat, Nyíregyháza, Iserlohn, Nagybánya, Chorzów és Sommacampagna fiataljai vesznek részt augusztus 10. és 17. között, ennek alapjait tették le a városok képviselői hétvégén.

 

A program célja, hogy a különböző országból érkező fiúk és lányok több művészeti ágban (zene, hip-hop, graffiti, fotó, dobok) közösen hozzanak létre produkciókat, melyeket Iserlohn főterén adnak elő illetve mutatnak be egy külön program keretében.

 

Nyíregyházi fiatalok Iserlohnban
Balról jobbra, álló sor: Katharina Raum, Dombóvári Gábor, Balogh Róbert, Deák Dóra, Onoriu Dan, Katja Michalski, Apjok Norbert, Michaela, Marlena, alsó sor: Anja és Steffanie. 

 

A városok fiataljai saját pavilont készítenek, amelyben bemutatják országuk szín- és ízvilágát, kultúráját. Minden város 12 fős csapatának a fiatalosságot, a kreativitást kell szem előtt tartania. Az öt országból érkező hatvan résztvevő közös szálláson lakik majd, ezzel is elősegítve a párbeszédet, egymás jobb megismerését, a kapcsolatok kialakítását. Nyíregyházáról – a Mustárház koordinálásával – tizenkét fiatal indul augusztusban Iserlohnba, hogy nyíregyháziként képviselje Magyarországot, bizonyítsa kreativitását és talpraesettségét.