Komplex ellenőrzés az M3-ason

Komplex ellenőrzés az M3-ason Július 17-én, pénteken az M3-as autópálya Nyíregyháza előtti szakaszán komplex közlekedésbiztonsági ellenőrzést szervezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ellenőrzésben részt vett az Állami Autópálya Kezelő, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság, a Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság, a Vám és Pénzügyőrség, a megyei Polgárőr Szervezet, valamint a Vöröskereszt- összesen mintegy 30 fő.

 

Komplex ellenőrzés az M3-ason

 

Az autópályán haladókat a rendőrök a kálmánházi pihenőhely parkolójába terelték, ahol valamennyi hatóság elvégezte a hatáskörébe tartozó ellenőrzéseket.

Főbb feladatok:

  • a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használatának ellenőrzése,
  • az ittasan, bódultan történő járművezetés visszaszorítása,
  • a közúti forgalomban részt vevő tehergépjárművek ellenőrzése,
  • a megengedett legnagyobb sebességet túllépők kiszűrése,
  • az élőállatok szabályszerű szállításának ellenőrzése
  • külföldiek mélységi migrációs ellenőrzése.

 

 

Egy rendszámfelismerő berendezés és szoftver segítségével valamennyi elhaladó gépjárműről azt is azonnal meg tudják állapítani, hogy nem körözik-e.

 

Komplex ellenőrzés az M3-ason

 

A határ közelsége és a turisztikai idény miatt nagy számú román átutazóra tekintettel az ellenőrzésben két román rendőr is részt vesz. Ők önállóan nem intézkednek, hanem nyelvtudásukkal, ismereteikkel segítik magyar kollégáik munkáját, valamint tájékoztatják ellenőrzés alá vont honfitársaikat. A nemzetközi együttműködés keretében szombaton magyar rendőrök vesznek részt romániai közlekedési akcióban.

 

 police.hu