Rekord rekord hátán a 10. Hegyalja Fesztiválon - Interjú

Hegyalja Fesztivál interjú - Rekord rekord hátánBár a vihartól tartva az utolsó napra prognosztizált napjegyesek nagyjából 50 százaléka nem indult neki a bulizásnak, így is teljes teltházzal zárta a négy napot a tokaj-rakamazi fesztivál. Minden idők rekordját megdöntve összesen 71 ezer fesztiválozó bulizott idén a Hegyalján – nyilatkozta Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál egyik szervezője. 

- Milyen nézői legekről tudnál beszámolni?
- A legerősebb napon egy időben 16 ezer ember tombolt a fesztivál helyszínein. A legnépszerűbb rockkoncert a Machine Head fellépése volt, az elektronikus zenei fellépők koncertjei közül a Faithless DJ-szettjére mozogtak a legtöbben, a legnagyobb tömegeket vonzó magyar együttes pedig a Hegyalja Fesztivállal együtt szülinapozó húszéves Tankcsapda volt. A fesztivál minden helyszíne végig teltházzal üzemelt. A Pepsi Színpadon például még a vihar után hajnali négykor is teltházas „ragga-raggával” tartotta ébren a hegyaljásokat Copy Con, miközben a színpad mögött már kelt fel a nap. Ugyanezen a viharos éjszakán az Ignite koncerten, a DeWalt sátorban egy gombostűt sem lehetett leejteni. De nem csak a fesztivál helyszínei és színpadai voltak tele: Tokajban, Rakamazon, a környékbeli Bodrogkeresztúron és Tarcalon a Hegyalja négy napja alatt még a legeldugottabb kiadó szobákat ismerő helyiek sem találtak szabad szállást, minden megtelt.

 

Hegyalja Fesztivál interjú - Rekord rekord hátán

 

A hírek szerint a fogyasztások is rekordot döntöttek az idei hegyalján…
- Válság ide vagy oda, a fesztiválozók áldoztak arra, hogy jól érezzék magukat. A Hegyalja összes italfogyasztása jóval nagyobb arányban nőtt, mint amennyivel a fesztiválozók száma. Sörből 128 ezer korsóval ittak meg idén a hegyaljások. Vízből és üdítőből 25 %-al több fogyott, mint tavaly. Az előző évben összesen 65000 liter folyadékot ittak meg a fesztiválozók a négy nap alatt, azaz átlagosan 40 %-nal nőtt a hegyaljások folyadékfogyasztása a Hegyalja tavalyi kiadásához képest. Ez nem csak az időjárás számlájára írható.

 

Hegyalja Fesztivál interjú - Rekord rekord hátán

 

- Mi várható a 11. Hegyalja Fesztiválon?
- A fesztivál és Rakamaz a fejlesztésekben is szorosan együttműködik. Az ideihez hasonló átmeneti vízhiány kiküszöbölésére a rakamazi önkormányzat a tervek szerint jövőre kiépíti azt a négy kilométeres csővezetéket, amely a Hegyalja Fesztivál területét összeköti a rakamazi víztározóval, így a tokaji vízmű mellett innen is kapnak majd vizet a hegyaljások. A rakamazi önkormányzat által elnyert pályázati pénzből kiépül a Tisza-parti sétány, a fesztivál bejáratánál pedig a pass-konténer helyén egy nagy, épített fogadócsarnok várja majd a 11. Hegyalja közönségét. Emellett jövőre elkészül a fesztivál területén belül egy 150 fős, háromcsillagos hotel is. A nagyszabású fejlesztések munkálatai nem sokkal az idei fesztiválzárás után el is kezdődnek. A szervezők bővítik a kempinget és fejlesztik a zuhanyzókat is, hogy jövőre még komfortosabb körülmények fogadják a Hegyalja közönségét az ország legszerethetőbb fesztiválján.

 

Hegyalja Fesztivál interjú - Rekord rekord hátán

 

 

Kovács Tünde