Technológiai fejlesztés a Bumet Hungary Kft.-nél – van, aki már a válság utáni időkre gondol

Technológiai fejlesztés a Bumet Hungary Kft.-nél – van, aki már a válság utáni időkre gondol A gazdasági válság ellenére a debreceni székhelyű holland tulajdonú Bumet Hungary Kft. technológia-fejlesztési beruházást hajtott végre: a főként autóipari beszállító vállalkozás csúcstechnológiát képviselő, új lézervágógépet vásárolt.

 A beszerzés a „Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című GOP konstrukció keretében, az Európai Unió támogatásával valósult meg. A 2008 végén megkezdett és 2009 áprilisában lezárt projekt mintegy 190 millió forint költségvetéssel valósult meg, melyből a támogatás csaknem 57 millió Ft-ot tett ki.

 

A beszerzésen kívül a forrásokat marketing kiadvány készítésére, IT-fejlesztésre, képzésre valamint szervezeti hatékonyság fejlesztési tanácsadás igénybevételére fordította a cég. Utóbbi szolgáltatást az üzleti és befektetési szolgáltatások piacán egyedi üzletmodelljéről ismert holland-magyar DBH Group-tól vette igénybe a Bumet. A DBH a projekt megvalósításában is jelentős szerepet töltött be, hiszen a pályázat sikeres kidolgozásában illetve teljes folyamatának operatív menedzselésében is támogatta a vállalatot.

 

A projektnek köszönhetően a Bumet Hungary Kft. jelentősen megnövelt kapacitással képes a mai kor technológiája szerint kiváló minőségű lézervágott alkatrészek gyártására. Így a Bumet az eddigieknél is hatékonyabban tud részt venni a piaci versenyben, a termelés gazdaságosabb lett, sikerült a kapacitások méretgazdaságos kiépítése, lehetővé vált az igények még magasabb színvonalú kiszolgálása. Ezen intézkedések nagyban segítik a vállalkozást a gazdasági válság okozta problémák áthidalásban.