Részegen, jogosítvány nélkül furikáztak a lopott autóval Tiborszálláson

Részegen, jogosítvány nélkül furikáztak a lopott autóval Tiborszálláson Szerdára virradó éjszaka Tiborszálláson elloptak egy 200.000 Ft értékű autót, melyet a tulajdonosa nyitott állapotban hagyott az udvarán, benne az indítókulccsal. A sértett zajt hallott, és kinézve látta, amint kocsija elhajt. 

 A mátészalkai kapitányság Nagyecsedi Rendőrőrsének adatgyűjtése rövidesen két helybeli fiatalra terelte a gyanút, őket azonban nem találták sem lakásukon, sem a környéken.

 

Kapcsolatrendszerüket feltérképezve felmerült, hogy a lopott autóval Petneháza környékén bukkanhatnak fel, ezért értesítették a területileg illetékes Nyírkarászi Rendőrőrsöt. A kollégák itt fogták el a két 18 éves fiút, akik már gyalogosan közlekedtek, a kocsiból ugyanis, mellyel addig legalább 60 kilométert furikáztak, kifogyott a benzin. A jármű önkényes elvétele bűntettel gyanúsított fiatalok kihallgatásukkor elmondták, hogy közös borozgatás után azért indultak el otthonról, mert elfogyott az ital. Közben eszükbe jutott, hogy egy helybeli férfi autójában szokta hagyni slusszkulcsát, így kitalálták, hogy elkötik a kocsit és meglátogatják távolabb lakó barátnőiket.

 

Kijózanodásuk után állítólag visszavitték volna a járművet, de Laskodnál kifogyott a benzin és nem volt pénzük tankolni. A gyanúsítottak, akiknek egyébként jogosítványa sincs, szabadlábon védekezhetnek.