Ingatlanpiaci helyzet Nyíregyházán - társasházépítés vagy lakásvásárlás?

Nyíregyháza, lakásvásárlás, társasházépítés, ingatlanpiac Új vagy használt lakás? Sokan teszik fel a kérdést maguknak, mielőtt változtatnak megszokott életterükön. A nyíregyházi ingatlanvásárlás területén kerestünk olvasóinknak néhány aktuális ajánlatot a társasházépítőktől a nyíregyházi ingatlanközvetítőkig.

Nyíregyháza - Lakásvásárlás

Egy ilyen nagy kiadás esetén felvetődik a kérdés, hogy új vagy használt lakás vásárlása-e az ideális megoldás. A használt lakások közül nagyon kevés olyan található, amely igazán minőségi anyagokból épült, illetve a belső terekben,felhasznált anyagok már meghatározott jelleget kölcsönöznek a lakásnak. Ez a lakóknak vagy megfelel, vagy pedig a használt lakás megvásárlása után saját költségén átalakíthatja, mely így hasonló összegeket emészthet fel, mintha új, 100%-ban elkészült lakást vásárol. Nem mellékes a felújításra fordított idő és energia sem.
Új lakásnál viszont I. osztályú, a mai építési és hőtechnikai követelményeket kielégítő anyagokból épített lakást kap a vevő.
(Forrás:www.damjanichlakopark.hu)

 

Szilvavölgyi lakópark

Tökéletes választás azoknak, akik szeretnének a szűk belváros zajától, nyüzsgésétől távolabb élni, ugyanakkor a város adta szolgáltatásokat, a kultúrált nyíregyházi életet élvezni. Ideális életkörülményeket teremt a családot tervező fiatalok és a gyermekes párok számára egyaránt.

 

Nyíregyháza, lakásvásárlás, társasházépítés, ingatlanpiac

 

A lakópark épületei, szemben az általános, zsúfolt elrendezéssel, szellősen helyezkednek el a területen, megfelelő életteret nyújtva ezzel lakóinak. A lakóépületek között közös belső parkot is kialakítottak.
A változatos elrendezésű lakások a garzontól egészen a négy hálószobás otthonokig kerülnek kialakításra, 30-90 m2 között, 80, ill. 100 % -os készültségben.
(Forrás:www.szilvavölgy.hu)

 

A Damjanich lakópark

Valamennyi újonnan épített épület alatt parkoló szint készül, általában két megközelítési iránnyal. Ezzel a megoldással elérhető, hogy a sok zöld felület - melynek biztosítását elsődleges szempontként kezeljük - ellenére kb. 500-zal több parkolóhely létesülhet, mint azt az előírások szükségessé tennék. A Kállói út mentén megvalósuló tömbök földszintjén üzleteket alakítanak ki.
Az épületek modern formai megoldásai és anyagfelhasználása, korszerű gépészeti megoldásai elsősorban a fiatal, első lakást vásárló párok, családok számára lehet vonzó.

Nyíregyháza, lakásvásárlás, társasházépítés, ingatlanpiac

Az új megoldások alkalmazása azonban nem öncélú. Tervezett lakások energiafelhasználása, s így rezsiköltsége is alacsony lesz. Várnak tehát olyan érdeklődőket is, akik a régi költségesebben üzemeltethető lakásaik helyett keresik az újat, a gazdaságosabbat.
(Forrás:www.damjanichlakopark.hu)

Miért jó, ha lakásvásárlásnál ingatlanközvetítőt keres?

A mai ingatlanpiac változásait is csak szakemberek képesek követni.
Az ingatlanpiac, a banki hitellehetőségek ismerete nem elhanyagolható tényező  a mai ingatlanvásárlás, vagy társasházépítés, -építtetés kapcsán, mivel a gazdasági viszonyok változásait nehéz követni, ami a lakásvásrlás területén is igencsak kihat a pénztárcánkra.

Nyíregyháza, lakásvásárlás, társasházépítés, ingatlanpiac

Első lépésben a szakember megnézi az adott lakást, felméri, milyen értéket képvisel, majd piacelemzést végez, és annak függvényében, hogy milyen határidővel szükséges a lakást értékesíteni, megtervezi az értékesítés menetét. A gyorsaság mellett a szolgáltatás minősége is lényeges, egy jó ingatlanközvetítő megfelelő tanácsokat adhat, és megkímél sok utánajárástól és ügyintézéstől is. Ő már ismeri az ingatlanértékesítés folyamatát, tudja, hogy mikor mit kell tenni, és segítségükre lesz a jó döntések meghozatalában.

Vezető pénzintézetekkel kapcsolatban állva, segítséget nyújtanak ügyfeleik számára a legkedvezőbb lakáshitel konstrukció kiválasztásában, és az ügyintézés lebonyolításában.

Az adásvétellel kapcsolatos tanácsadáshoz, és a jogi ügyek előkészítéséhez, lebonyolításához ügyvédet biztosítanak.

(Forrás:www.nyiregyhazi-ingatlan.hu)

Online Menedzser
kiskép:www.kalevala.hu