Mentés az iszapból

Mentés az iszapból

 Augusztus első napjai sem teltek eseménytelenül a nyíregyházi állatvédőknél. Ezúttal egy iszapba ragadt kutya miatt riasztották az Állatbarát Alapítvány munkatársait. A kertvárosi Kőris utca mögötti mocsaras csatornába szorult egy 5 éves puli keverék kutya.

 A bejelentők elmondása szerint az állat már két napja próbált kiszabadulni a sár fogságából, mindhiába. Az állatmentők a bejelentést követően azonnal a helyszínre siettek, és szerencsére még idejében érkeztek. Kisebb nehézségek árán sikerült kiszabadítani a kimerült, a rémülettől és a stressztől sokkos állapotba került kutyát.

 

Mentés az iszapból

 

A megmentett állat maradandó fizikai sérüléseket nem szerzett ugyan, de időbe telik, mire mentálisan túlteszi magát a történteken. Lehetséges, hogy azóta is keresi a kutyát a gazdája, ez esetben a csatorna utcai Állatotthonban jelentkezhet érte. Az is elképzelhető viszont, hogy a kutyát szándékosan hagyták sorsára. Annak ellenére, hogy az állat elhagyása a Btk. 266/b paragrafusa szerint két évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható, még mindig nagyon sok állattartó választja ezt az utat, ha valamilyen okból meg szeretne szabadulni feleslegessé vált állatától.

 

Mentés az iszapból

 

Az Alapítvány munkatársai kérik, hogy ha valaki bővebb információval tud szolgálni az esetről, vagy felismeri a képen látható kutyát, jelentkezzen a 42/727-736-os, vagy a 20/9605-402-es ügyeleti telefonszámon.

A puli az Állatotthonban a Csuri nevet kapta, és jelenleg is közel 200 társával együtt várja, hogy valaki örökbefogadja, és felelősségteljesen gondoskodjon róla. Az Alapítvány várja továbbá olyan önkéntesek jelentkezését is, akik szívükön viselik az ilyen állatok sorsát, és szívesen részt vennének gondozásukban, ellátásukban.