Megkezdődtek a 2010-es Veterán Atlétikai EB előkészületei

Megkezdődtek a 2010-es Veterán Atlétikai EB előkészületei„2010. évi Veterán Atlétikai Európa Bajnokság Megrendezéséhez szükséges Nyíregyházi Városi Stadion Infrastrukturális Fejlesztése” című nyertes projekt támogatási szerződésének ünnepélyes aláírására került sor augusztus 11-én a Stadion Diener Étteremben.

Az ünnepségen többek között részt vett Csabai Lászlóné polgármester, a Nyírsuli Nonprofit Kft ügyvezetője, valamint a közreműködő és támogató szervezetek képviselői.

 

Megkezdődtek a 2010-es Veterán Atlétikai EB előkészületei

 

Projekt rövid ismertetője

A fejlesztés az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg az Észak-Alföldi Operatív program keretében meghirdetett EAOP-2007-2.1.1 kódszámú „Versenyképes turisztikai termék- és attrakciófejlesztés támogatása” című pályázati kiírás „D” komponensén belül .

 

Megkezdődtek a 2010-es Veterán Atlétikai EB előkészületei

 

Projekt célkitűzései:

- nemzetközi sportesemények lebonyolításához EU normáknak megfelelő létesítmény kialakítása

- új munkahelyek kialakítása (2 fő)

- mozgáskorlátozottak számára a létesítmény használatának biztosítása

- létesítmény kihasználtságának növelése

- létesítmény hasznosítási területeinek, rendezvényeinek számának növelése

- Kht. árbevétel növekedése

 

Hosszú távú célként tehát elsősorban a nemzetközi sportesemények lebonyolításának az elnyerése, megrendezése valamint profitszerzést szeretnénk megjelölni, Rövidebb időintervallumban fontos egy megfelelő image teremtés, megbízható kép kialakítása, valamint a bővült szolgáltatások megismertetése mind a lakosság, mind pedig a sportszektor körében.

 

Megkezdődtek a 2010-es Veterán Atlétikai EB előkészületei

 

Rövid távú célja a a 2010. évben megrendezésre kerülő Veterán Atlétikai Európa bajnokságra a helyszín EU normák szerinti kialakítása, fejlesztése

 

 

Projekt indokoltsága:

o A Nyírsuli Kht. vagyonkezelésében lévő nyíregyháza, Sóstói u. 24. szám alatt található Stadion a 2010. évben megrendezésre kerülő Veterán Atlétikai Európa Bajnokság helyszíne, mely megrendezéséhez elengedhetetlen és kötelező az EU normák szerinti fejlesztése

o Az Ifjúsági Atlétikai Európa Bajnokság idején, azaz 14 éve kapott teljes fejlesztést a stadion. Azóta a létesítmény egyes részeinél nem voltak jelentős fejlesztések. Így ennek eredményeként a rekortán pálya tönkrement, megrepedezett; a régi fedett lelátó a vezetési ponttal és a célfotó konténerrel nem alkalmas nemzetközi rendezvények lebonyolítására, az Északi és Déli lelátó állóhelyei balesetveszélyesek, az épületek, öltözők, WC-k sem műszaki, sem esztétikai állapota és a 25 éves korszerűtlen hangtechnika nem felel meg egy nemzetközi sportesemény kiszolgálására. A versenyszabályzat szerint két helyszínen kell biztosítani a távolugrást, jelenleg ebből csak egy áll rendelkezésre. A rendezvényhez szükséges 3 főépület nincs akadály mentesítve, a megépült mozgáskorlátozott WC-k feljárata balesetveszélyes. A projekt lényege, hogy ezen hiányosságokat, hibákat a fejlesztéssel, beruházással, beszerzéssel megszüntessük.

o A projekt megvalósításának másik jelentős indoka, hogy a fejlesztés elmaradása esetén a létesítményben tervezett vagy/és szerződött nemzetközi rendezvények megvalósítása nem biztosított.

 

Megkezdődtek a 2010-es Veterán Atlétikai EB előkészületei

 

A projektben megvalósuló fejlesztések:

- meglévő rekortán pálya fejlesztése, korszerűsítése;

- atlétikai eszközök, felszerelések vásárlása;

- távolugró hely kialakítása kétirányú nekifutóval a kerítés és a játékos kijáró átépítésével;

- Főépület, szociális blokk korszerűsítési munkái, akadálymentesítése;

- Bírók pihenőhelyének korszerűsítése;

- Célfotó konténer átalakítása, korszerűsítése, az új célfotó berendezés beépítése;

- Régi fedett lelátó korszerűsítése, új EU normáknak megfelelő székek felszerelése;

- Új vezetési pont kiépítése;

- Az északi-déli lelátón állóhelyek kiváltása 4800 új szék felszerelésével,

- a Stadion UEFA előírásainak megfelelő hangtechnikával történő felszerelése.

 

 

Megkezdődtek a 2010-es Veterán Atlétikai EB előkészületei

 

Projekt költsége:

Beruházás összköltsége: 250.000.000 Ft

Ebből:

o EU támogatás: 125.000.000 Ft
o saját forrás: 125.000.000 Ft

 

Beruházás megvalósításának időtartama:

2009. augusztus 11. -20009. december 31.