Retro-hét a Sóstói Múzeumfaluban

Retro-hét a Sóstói Múzeumfaluban Érdekes és látványos kiállítás nyílik a Sóstói Múzeumfalu Jármi kiállítóházában augusztus 17-én (hétfőn) délután 17 órakor. „Kérem én még nem játszottam…” címmel Nagyné Bősze Katalin állított össze közel kétszáz darabos kiállítást.

 A válogatás Tomasovszki Gábornak az 1960-as, 70-es évek játékaiból álló, ezer darabot is meghaladó számú gyűjteményéből történt. Az időszaki kiállítást dr. Bodnár Zsuzsanna etnográfus nyitja meg a közönség előtt. A kicsikre is gondolva időszakonként diafilmek vetítésével idézzük meg a kort, amelyben ezek a tárgyak megszülettek.

 

 

Retro-hét a Sóstói Múzeumfaluban

 

 

 

A kiállítással nem titkolt szándékunk, hogy „ráhangoljuk” a közönséget a hétvége jelentős eseményére, a múzeumban immár második alkalommal megrendezett „KGST Party” című programra. Az augusztus 22-én (szombaton) 10 órától sorra kerülő eseményre többszáz Trabantot, Moszkvicsot, Wartburgot, Nivát és megannyi más egykori keleti autót várnak a szervezők. A kocsik nagy része látványos felvonulás keretében tesz egy kört Nyíregyháza belvárosában is a délután folyamán.