Roma vezetőket hívott megbeszélésre a megyei főkapitány

Roma vezetőket hívott megbeszélésre a megyei főkapitány A megyei kisebbségi önkormányzat vezetőit hívta megbeszélésre szerdán Szepesi István r. dandártábornok, hogy tájékoztatást adjon a térség jelenlegi közbiztonsági helyzetéről.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye rendőrfőkapitánya felhívta a kisebbségi képviselők figyelmét, hogy a roma lakosságból önvédelmi céllal szerveződő, az elhaladó autósokat megállító és ellenőrző csoportok tevékenysége jogszerűtlen.

A rendőrség elkészített egy tájékoztató anyagot, és arra kérték a megjelenteket, hogy lakossági fórumokon, illetve egyéb csatornákon ismertessék azt az érintettekkel. A képes anyag azt mutatja be, hogyan segíthetik a rendőrség munkáját, hogyan kerüljék el, hogy magatartásukkal akaratlanul is jogsértéseket kövessenek el.

A rendőrség a tájékoztatáson túl is határozottan fellép az önkényes csoportokkal szemben. Az eseteket külön-külön mérlegelve, súlyuknak megfelelően alkalmaznak figyelmeztetést, vagy indítanak szabálysértési, illetve büntetőeljárást.

A roma vezetők együttműködési szándékukról biztosították a főkapitányság munkatársait.