A tűzijáték veszélyei - az Állatbarát Alapítvány közleménye

Állatbarát AlapítványAz Állatbarát Alapítvány kéri az állattartókat, hogy az augusztus 20-i tűzijátékok miatt fokozottan figyeljenek állataik biztonságára. Alapítványunk számtalan olyan esettel találkozik évről évre, amikor a hanghatás miatt a kutyák ijedten elszöknek otthonukból, közlekedési balesetek áldozatává válnak, vagy olyan messze kóborolnak el, hogy már nem találnak haza.

Kérünk mindenkit, hogy próbálják megelőzni a bajt, és biztonságos helyre zárják el állataikat, illetve lehetőség szerint legyenek a közelükben a tűzijáték idején. Fontos, hogy a szabadban tartott állatokon legyen nyakörv, amelyen fel van tüntetve a tulajdonos neve és elérhetősége, így ha mégis elkóborol a kutya, könnyebben hazakerülhet, valamint Alapítványunknak is jelezzék az eltűnést, hogy tudjuk segíteni.

Ha tudja a gazdi, hogy a kutyája fél a hirtelen hanghatásoktól, állatgyógyászati patikákban kapható kifejezetten állatoknak adható nyugtató készítmény, amely segíthet átvészelni az állatoknak ezt a stresszes időszakot.

 

Bízunk benne, hogy az idén a gazdák gondoskodásának következtében kedvenceiknek is kellemes lesz államalapításunk ünnepe.