Elpusztult a Nyíregyházi Állatpark nőstény elefántja

Elpusztult a Nyíregyházi Állatpark nőstény elefántjaElpusztult Állatparkunk Yoki névre hallgató, 17 éves afrikai elefánttehene; az állat hirtelen halálát valószínűleg a lépén talált daganat okozta.

Az elefánt boncolását péntek este fejezték be szakembereink; az elefánt lépén nagy kiterjedésű elváltozást, valószínűleg egy daganatot találtak; ebbe halt bele a 2006-ban Izraelből érkezett nőstény, amely már a Nyíregyházán született kétéves borját hagyta maga után.

 

Elpusztult a Nyíregyházi Állatpark nőstény elefántja

 

Az elefánt betegségének voltak látható jelei, hiszen már három nappal korábban abbahagyta az evést és az ivást. Az állatorvosok vért vettek tőle, majd megállapították, hogy erősen lecsökkent az állat vörösvérsejtszáma, ezért megkezdték a megfelelő terápiát, folyamatosan infúzióval látták el az állatot.

A kezelés sajnos nem járt eredménnyel, az állat elpusztult. :(

 

Jelenleg a Jumaane névre keresztelt kiselefánt elhelyezése jelenti számunkra a legnagyobb problémát, ezért az Európai Fajmegmentési Program segítségét kértük. Eddig két német állatkert jelezte segítségét, így kedvező esetben akár már néhány héten belül társakat találhatnak az árván maradt borjúnak.