Nyírmihálydi - kihallgatták a gyanúsítottakat

Nyírmihálydi - kihallgatták a gyanúsítottakat A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön három embert hallgatott ki több emberen elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanújával.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy Nyírmihálydiban lakó 24 éves férfi és 19 éves élettársa drótkötelet feszítettek ki udvarukon, melybe 230 voltot vezettek. A drótra egy kis lámpát raktak, hogy lássák, mikor van feszültség alatt. A szemben álló házban lakó 45 éves férfi két vezetéket húzott ki udvarán, melyekbe illegálisan vételezett nagyfeszültségű áramot vezetett.

Mindhárom gyanúsított azt vallotta, hogy az elektromos kerítést azért készítették, mert a kislétai gyilkosság után féltek egy esetleges támadástól. A középkorú férfi szavaival: „aki éjszaka a kert hátsó részéről jön a házam felé, az biztos nem jó szándékkal jön” … „aki meg gyilkolni jön, ragadjon fenn a dróton!”

Az életveszélyes önvédelmi rendszereket szeptember 3-án hajnalban fedezte fel a rendőrség, amikor Nyírmihálydiban több lakóingatlanon tartottak házkutatást. Az akcióra azért került sor, mert a hatóság birtokába jutott információk szerint egyes személyek illegális fegyvereket tartanak. Az ellenőrzés során találtak egy duplacsövű puskát (a tulajdonos szerint riasztófegyver), egy másik házban pedig két éleslőszer hüvelyét. A lefoglalt eszközöket szakértői vizsgálat alá vetik, az ügyben a Nyírlugosi Rendőrőrs lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés megalapozott gyanújával rendelt el nyomozást.