Újra kisállat börze Nyírbátorban

Kisállat Börze Nyírbátorban A madárinfluenza járvány vetett véget annak a három évig tartó nagysikerű rendezvénysorozatnak, amely minden hónap első vasárnapján a helyi piacra vonzotta az állatbarátokat és a gyerekeket Nyírbátorban. Amint azt Siket Istvántól megtudtuk, a Nyírbátor és Körzete Galamb és kisállattenyésztő Egyesület hosszas szervező, egyeztető munkája sikerrel járt: 2009. szeptember 6-án újra lesz kisállat börze Nyírbátorban.

- Ráadásul nem is egyszeri alkalommal – folytatta a szervezés lelke és motorja – hanem a népszerű rendezvény ezután minden hónap első vasárnapján várja az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket, az állatbarátokat és természetesen a tenyésztőket is. Utóbbiak az első három évben nem csak a kisvárosból és annak a környékéről, de az egész megyéből, sőt Hajdú-Biharból is szép számmal érkeztek - akiket most is szeretettel várnak a rendezők..

 

Kisállat Börze Nyírbátorban
A gyerekek is nagyon érdeklődtek

 

A Penny Áruház parkolójában délelőtt a gyerekek megismerkedhetnek közelről is a kisállatokkal. A remények szerint lesznek ott galambok, nyulak, fácánok, récék, némakacsák, japánfürjek, papagájok, vadászgörények és különböző képviselői a díszbaromfi fajoknak, esetleg még kiskutyák, cicák is.

 

Kisállat Börze Nyírbátorban
A helyi tenyésztők is szemlélődtek – balról a második Siket István

 

Az állatokat meg is lehet majd venni. Az érdeklődőknek, kíváncsiskodóknak, látogatóknak a belépés ingyenes – hangsúlyozta Siket István – helypénzt csak a tenyésztőknek kell fizetni.

 

 

Kép és szöveg: Tanyik József