Dombrád - tanácskoztak a térfelügyeleti rendszerekről

Dombrád - tanácskoztak a térfelügyeleti rendszerekről Szeptember 8-án Kozmáné Kasza Veronika, Dombrád polgármestere a térfelügyeleti rendszerek kiépítésével kapcsolatos tanácskozásra hívta össze a környező települések önkormányzati vezetőit.

 Dr. Barnai Sándor r. alezredes, a területileg illetékes Kisvárdai Rendőrkapitányság vezetője, és Kiss Róbert r. százados, az ORFK Közrendvédelmi Főosztályának kiemelt főreferense a térfigyelő kamerák rendőrségi alkalmazásáról, a bűnmegelőzés és felderítés terén tapasztalt hatékonyságáról tájékoztatták a megjelenteket.

 

Dombrád - tanácskoztak a térfelügyeleti rendszerekről

 

Elhangzott, hogy azokon a területeken, ahol ilyen kamerákat szereltek fel, a rendőrségi statisztikák szerint jelentős mértékben csökkent a közterületi bűncselekmények és kisebb jogsértések száma. Bűnügyi szempontból a vasútállomások környéke szinte minden városban frekventált területnek számít, a megbeszélésen ezért a MÁV helyi biztonsági vezetői is jelen voltak.

Balázsics Ferenc egy térfelügyeleti rendszerek kiépítésével foglalkozó cég képviseletében a berendezések műszaki paramétereit, technikai színvonalát és a bennük rejlő lehetőségeket ismertette. A házigazda dombrádi polgármester megítélése szerint a találkozó eredményes volt, a felszólaló településvezetők pedig egyetértettek abban, hogy közösen fognak forrásokat keresni a beruházás megvalósítására.

 

Ehhez szakmai segítségnyújtást vállalt a kisvárdai rendőrkapitány, aki azt is megígérte, hogy a rendőrség részéről koordinálja a törekvést.