Nyíregyháza, Demecser - Kábítószeresen dühöngtek

Nyíregyháza, Demecser - Kábítószeresen dühöngtek Vasárnap hajnalban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság  Bevetési Szolgálatának Akció Osztálya egy nyíregyházi szórakozóhely  környékén tartott ellenőrzést, amikor egy arra haladó terepjáróból  üvöltöző csoportra figyeltek fel.

 Ellenőrizni akarták a járművet,  de annak vezetője a szabályos rendőri jelzés ellenére tovább hajtott. A  rendőrök egy kereszteződésben érték utol a kocsit. A hátsó ülésről  kiszállva egy férfi gyalogosan próbált elmenekülni, de a rendőrök  testi kényszert alkalmazva megbilincselték.

 

Az alkoholszagot árasztó,  zavarosan beszélő férfit orvosi vizsgálatra állították elő. A gyorsteszt  kábítószer fogyasztását mutatta ki, a 34 éves derecskei lakos ellen ezért büntetőeljárás indult. Az autó vezetőjével szemben a rendőri karjelzés figyelmen kívül hagyása miatt szabálysértési feljelentést tettek.

 

Kábítószerrel visszaélés gyanújával indult büntetőeljárás 34 éves férfi ellen is, vasárnap egy demecseri rendezvényen kötekedett. A férfi a rendőri intézkedés során is agresszívan lépett fel, ezért megbilincselték. Előállítását követően a zsebében egy tasak
kábítószergyanús port találtak, melyet szakértői vizsgálat alá vetnek.

 

A gyanúsítottnál alkalmazott előzetes drogteszt pozitív eredményt hozott, a férfit a Nyíregyházi Rendőrkapitányság őrizetbe vette.