Újraélesztő készülék Tiszavasvári iskoláiban

A program célja felhívni a társadalom figyelmét, hogy a kórházon kívül bekövetkező hirtelen szívhalál esetén az életmentés lehetősége annak a kezében van, aki jelen van és segít!Újraélesztő készülék került elhelyezésre a Tiszavasvári Középiskola, Szakiskola és Kollégium főportájánál. A program célja felhívni a társadalom figyelmét, hogy a kórházon kívül bekövetkező hirtelen szívhalál esetén az életmentés lehetősége annak a kezében van, aki jelen van és segít!

Az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet (ESKI) az Egészségügyi Minisztérium megbízásából mintaprogramot hirdetett eszközbeszerzésre a laikus életmentés képzéséhez, az eszközök használatát szolgáló oktatáshoz vissza nem térítendő támogatás formájában, valamint a hirtelen szívhalál bekövetkezése esetén az újraélesztéshez használt külső fél automata defibrillátor nyilvános helyen való kihelyezésére, üzemeltetésére (életmentő pont), amelyet az iskola elnyert 1.480.000 Ft értékben.

 

Újraélesztő készülék került elhelyezésre a Tiszavasvári Középiskola, Szakiskola és Kollégium főportájánál

 

Pályázat során az iskola vállalta, hogy tíz iskolai dolgozót és kétszáz diákot képez ki. A tíz iskolai dolgozó oktatását (nevelő tanárok, oktatók, ápolónő, védőnő) az European Resustcitation Council (ERC) Instruktor képesítéssel rendelkező mentőtisztek végezték.

A kiképzett dolgozok a jövőben elsősegély nyújtási ismeretek oktatásának keretében folyamatosan adhatják át az ismereteket, és közvetíthetik a segítségnyújtáshoz szükséges szemléletet a diákok számára.