Vacsora a Múzeum falai között

Múzeumok Őszi Fesztiválja  Negyedik alkalommal rendezik meg a Múzeumok Őszi Fesztiválját, amely október elejétől hat héten át tart majd; az ország valamennyi régiójában mintegy 160 múzeum szervez az érdeklődőknek programokat hét témakörbe csoportosítva.

 Múzeumok Őszi FesztiváljaMúzeumok Őszi Fesztiválja alatt az érdeklődők bejárhatják az intézményt a pincétől a padlásig, megismerkedhetnek elzárt múzeumi helyszínekkel. Szokatlan időben szervezett tartalmas múzeumi rendezvények várják a látogatókat ebéd helyett, előtt vagy után, de előfordulhat, hogy a közönség, a tárlatvezetők, a muzeológusok "álruhát" öltenek és kosztümös múzeumi program keretében ismerkednek korokkal, tárgyakkal, eseményekkel. A Vasvári Pál Múzeum idén először kapcsolódik be a programsorozatba.

 

Október 10-én a programsorozat a Big Draw, azaz a Nagy Rajzolás rendezvénnyel indult. A programsorozat ezt követően két hétvégén (17-én és 31-én, szombaton) is családi múzeumi délutánnal várja az érdeklődőket. A fesztivál Márton-napi vigassággal (délelőtt libahajtó, kukoricafosztó versennyel, csuhébaba és kenőke készítéssel, báb előadással, újbor kóstolóval, házi sajt és libatepertő kóstolóval, zenei programokkal) míg ugyan ezen a napon este a Múzeumok Őszi Éjszakájával a Szentmihályi Kézművesek kiállítás megnyitójával majd Borvacsorával zárul a Nyíri Mezőség múzeumában.

 

Részletes program:

 

 

Október     10. 10-14- ig „Big Draw” a Nagy rajzolás

Október     17. 14-20- ig   Ilyen méta a Langaméta Családi Múzeumi Délután

Október     31. 14-20- ig   Pincétől a padlásig Családi Múzeumi Délután

November 14.   9-16- ig   Márton-napi vigasság a Múzeumkertben

November 14. 19-23- ig   Múzeumok Őszi Éjszakája Borvacsora a Múzeumban