Közelebb! - Új bemutató a Móricz Zsigmond Színházban

Közelebb! - Új bemutató a Móricz Zsigmond SzínházbanCloser - Közelebb címmel mutatják be Nyíregyházán a Móricz Zsigmond Színház új darabját. Patrick Marber művét Lendvai Zoltán rendezte. A bemutató október 24-én 19 órától lesz a Krúdy Kamarában.

Az előadás képekben...

 

Véletlen találkozások, váratlan vonzódások, alkalmi társulások és árulások… Patrick Marber Closer című darabja napjaink városlakóinak érzelmi-szexuális útkereséséről, tévelygéseiről, bukdácsolásáról szól. Egy olyan korban, amikor szexuális kalandba könnyebb keveredni, mint mély beszélgetésbe; amikor könnyebben kommunikálunk testrészekkel, mint szavakkal; amikor bízunk a vágyban, és rettegünk az érzéstől. Idegenek vagyunk egymásnak – vagy csak szerelmesek? És van-e nagyobb „stranger” ezen a ráció uralta féltekén, mint az érzéseinek, vonzódásainak kitett ember?

Closer – „Közelebb” hangzik magyar fordításban. Utalva egymás meghódításának, az álarcok levételének, a pillanatnyi megkapaszkodás görcsös igyekezetére? Közelebb önmagunkhoz?

Egy talányhoz, mely az idők kezdete óta (Ádám és Éva óta) foglalkoztatja az emberiséget… És lehetünk-e valaha is „közelebb”?

„Valami homályosat akartam, ami sejtet egy hangulatot anélkül, hogy lezárná a lehetőségeit annak, mit takarhat a történet.” Valóban: a darab az emberi kapcsolatok megoldhatatlan talányának fanyar humorú, néha nyers, néha zavarba ejtően lírai története.

 

 

Bemutató: 2009. október 24. 19h – Krúdy Kamara

 

 

Patrick Marber
 
KÖZELEBB!

(CLOSER)

 
Fordította: Upor László
 
 
 
 

Dan………………..…….OLT TAMÁS

 

Alice………….…. KUTHY PATRÍCIA

 

Larry…………….FAZEKAS ISTVÁN

 

Anna………….. HORVÁTH MARGIT

 
 
 
 
 
 
Munkatársak:
Kováts István                    Nagy Erzsébet
 
Látványtervező: VÉBER TÍMEA
 
Rendező: LENDVAI ZOLTÁN