Mindenszentek nyugalmáért

Mindenszentek nyugalmáértMindenszentek és halottak napjával összefüggésben mindig sokan kelnek útra, hogy az ország temetőiben leróják kegyeletüket. Az átlagosnál nagyobb forgalom kezelésére, a balesetveszély csökkentésére és az ünnep nyugalmát veszélyeztető bűncselekmények megelőzésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság is készül.

A megye főútvonalain, a temetőkhöz vezető utakon és a temetők környékén október 30- november 2. között fokozott civil- és egyenruhás rendőri járőrözés lesz, a polgárőrség és a közterület-felügyelet bevonásával.

A közlekedésrendészeti intézkedések elsősorban a forgalom folyamatosságának fenntartására, a balesetveszély megelőzésére, a temetők környékén történő parkolás lehetőség szerinti elősegítésére irányulnak.

Sajnos az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy Mindenszentek időszakában a temetők környékén előfordulnak gépkocsi feltörések, zseblopások és más kisebb vagyon elleni bűncselekmények. Bár a szolgálatot teljesítő rendőrök megpróbálják ezeket megelőzni, nem őrizhetik mindenki autóját vagy táskáját.

A tolvajok tudatában vannak az emberek figyelmetlenségének, könnyelműségének, és ki is használják a kínálkozó lehetőségeket.

 

 

Hogy ezt elkerüljék, a Bűnmegelőzési Szolgálat az alábbiakat tanácsolja:

 

 

-Okmányaikat, értékeiket mindig táskájuk belső zsebébe tartsák, és soha ne hagyják a táskát őrizetlenül!

-A gépkocsijuk ajtaján minden esetben zárják be, az ablakokat húzzák fel és figyeljenek arra, hogy az utastérben ne hagyjanak értéket: táskát (üresen sem), kabátot, pénztárcát, mobiltelefont!

-Amíg a sírt gondozzák, vízért mennek vagy éppen csak a szeméttárolóhoz igyekeznek, még erre a rövid időre se hagyjanak semmilyen értéket a sírnál felügyelet nélkül!

-A kihelyezett koszorúkat igyekezzenek a sírhoz rögzíteni, így megnehezíthetik az alkalmi tolvajok dolgát!

-Fordítsanak figyelmet a biztonságos közlekedésre; gyalogosan használják a kijelölt átkelőhelyeket, gépkocsival pedig fokozott figyelemmel közelítsék meg ezeket!

 

 

A nyíregyházi Északi Temető nyitva tartása:

 

  • 2009. október     31-én 07.00 – 20.00 óra
  • 2009. november 01-én 07.00 – 20.00 óra

 

 

A temető vezetésének tájékoztatása alapján október 31-én egész nap, november 1-én csak 07.00 – 10.00 óra között lehet gépkocsival behajtani és 11.00 óráig el kell hagyni a temető területét.


Békés, nyugodt megemlékezést kíván a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság!