XII. Nemzetközi SUNSHINE Terem-Cross Verseny

XII. Nemzetközi SUNSHINE Terem-Cross Verseny Idén tizenkettedik alkalommal rendezik meg Nyíregyházán a Nemzetközi Terem-Cross Versenyt a Buszacsában. A szervezők sajtótájékoztatón mutatták be a november 21-én 16 órától és 22-én 15 órától kezdődő rendezvény sajátosságait.

Tavaly négy nyíregyházi versenyző nevezett amatőr kategóriában, idén már 8 versenyzőnek drukkolhatnak a helyiek. A mezőny egyébként horvát, magyar és szlovák versenyzőkből áll. Nemzetközi kategóriában 16-an, amatőr kategóriában 17-en, szupermoto kategóriában pedig 32-en jelentkeztek, a 80 köbcentiméteresek közül viszont nem nevezett senki.

 

A Nemzetközi Sunshine Terem-Cross verseny képekben... 

XII. Nemzetközi SUNSHINE Terem-Cross Verseny

 

A szervezők szomorúan közölték, hogy sokak kedvencét, az Ólommentes futóversenyt ki kellett hagyni a szombati programból, mert tavaly többen ittasan vettek részt rajta. Továbbra is lesznek jópofa betétprogramok a futamok között, többek között az ESTELLA Hastánc Stúdió és az Y2K Tánccirkusz műsora.

 

XII. Nemzetközi SUNSHINE Terem-Cross Verseny  XII. Nemzetközi SUNSHINE Terem-Cross Verseny

 

A rendezvényt idén is kiállítók színesítik, a csarnokban szakmagazinok és sporttuházati boltok is standot állítanak. Újdonság, hogy plusz lámpákat és kivetítőt is felszerenek a hétvégén.

 

A pálya ez évben sem változott:

 

Hossza:    420,0 méter
Minimális szélessége: 4,0 méter
Legnagyobb szintkülönbsége: 3,5 méter
Talaja: fa
Akadályok:mesterséges ugratók, fordítók, hajtűkanyarok

 

A verseny továbbra is pénzdíjas. A két nap összesítése után mindkét versenynapon a verseny 1-3. helyezettje tárgyi tiszteletdíjat kap. A pénzdíjat a versenynapok után és a két versenynap eredményeinek összesített eredményeire is fizetnek a szervezők.

 

XII. Nemzetközi SUNSHINE Terem-Cross Verseny

 

Az árakat sem emelték olyn mértékben, mint ahogyan azt a gazdasági válság miatt az emberek gondolnák. A szervezők szeretnék, ha ez egy családi esemény maradna, és egy átlag magyar család pénztárcájához igazították a belépőjegyek árát.

 

XII. Nemzetközi SUNSHINE Terem-Cross Verseny