Látogatási tilalom a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kórházakban

Látogatási tilalom a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kórházakbanA Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Holding Zrt. - hez tartozó mindhárom kórházban látogatási tilalom került bevezetésre az elmúlt napokban. A Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft.  november 19.-én rendelte el a preventív célú látogatási tilalmat a betegek és dolgozók védelme érdekében.

 

 A nyíregyházi súlyponti kórházhoz november 21.-én csatlakozott a Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház Nonprofit Kft. (Nagykálló) majd november 23.-án a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő Nonprofit Kft. (Fehérgyarmat, Vásárosnamény) is.
 
Az Országos Epidemiológiai Központ 45. heti jelentése szerint az influenzás megbetegedések száma országos szinten elérte a járvány küszöböt, míg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére vonatkozóan a megbetegedések száma az országos átlagtól is magasabb értéket mutat. Tény hogy az egyéb betegségekben szenvedő, kórházi ellátásra szoruló betegek állapotát egy újabb fertőzés rontja. Az intézményekben megforduló számos látogató pedig potenciális fertőző forrást jelent számukra.
 
Ezért az Egészségügyi Holding Zrt. -ben integrált három egészségügyi szolgáltató úgy döntött, hogy határozatlan időre, preventív céllal teljes látogatási tilalmat rendel el az intézmények területén a betegek és dolgozók járványügyi okokból megkövetelt védelme érdekében.
 
A látogatási tilalom feloldásáról a regionális médián keresztül nyújtunk felvilágosítást a későbbiekben. Köszönjünk a betegek és a hozzátartozók megértését!