Civil Karácsony Nyíregyházán

Civil Karácsony NyíregyházánCivil Karácsonyt szervez december 13-án a Első Nyírségi Fejlesztési Társaság. Lesz közös karácsonyfa díszítés, szakmai műhely beszélgetések, és a Nyíregyházi Civil Fórum évvégi állófogadása.

 

2009. december 13-án (vasárnap) Civil Karácsonyt szervez az első nyírségi fejlesztési társaság a NyírPlázában működő CivilPont koordinálásával.

 
 
Az egész napos rendezvényen 10-19 óráig lehetőség van a szervezeteknek különféle programokkal megjelenni. A bemutatkozó programok időtartama tetszőleges, lehet ismétlődő is, a jelentkezési lapon kérjük ezt majd jelezni.
 
A Civil Karácsony megnyitójának tervezett időpontja: 2009. december 13. 10 óra.
 
A megnyitót közös fenyőfadíszítés és gyertyagyújtás követi. Közös fenyődíszítéshez kérünk és várunk saját készítésű fenyődíszeket, illetve a nap folyamán is lehetőség lesz ezek készítésére az Alternatíva ifjúsági Térben, ahol a CivilPont is működik.
 
A nap folyamán ellátást –tea,kávé,ropi,keksz- tudunk biztosítani, illetve egy „adventi lakomát” tervezünk koradélutánra.
 
Várjuk a szervezetek jelentkezését, akik biztosítani tudnak: életmód programokat, kulturális bemutatókat, arcfestést, kézműves foglalkozást, báb-színi-, zenés, táncos előadást, tréfás kvízjátékokat, vetélkedőket vagy más aktivitásokkal színesíteni tudják a programot. Ez az esemény kiváló lehetőséget biztosít a civil szervezetek bemutatkozására, programjaik népszerűsítésére, tagság-építésre, lakossági kapcsolataik ápolására.
 
Ezen szervezeti bemutatkozásokhoz, programokhoz szükséges természetbeni-(anyagköltségek), pénzbeni-, és személyi kapacitást a jelentkező szervezetnek kell biztosítania.
 
Várjuk a szervezetektől önkéntes segítők jelentkezését is, akik a programok technikai lebonyolításában részt vesznek (előkészítés, pakolás, teremrendezés, takarítás, mosogatás). Kínálásra sütemények, szendvicsek, pogácsák felajánlását is várjuk, továbbá „civil filmek” (szervezeti bemutatkozó rövidfilmek/klipek) eljuttatását is kérjük. Tervek szerint egész nap folyamatosan vetítjük ezen filmeket.
 
A Civil Karácsonyra programokkal, helyszíni önkéntes munkával kapcsolatban jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével lehet, legkésőbb 2009. november 25-ig (faxon, e-mailen, postai úton vagy személyesen).
 
 
A visszajelzések alapján összeállított programról december elején küldünk újabb tájékoztatót. A Civil Karácsony programjával kapcsolatban további információkért keresse az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság programkoordinátorát, Madják Nórát (tel.: 42/509-116, e-mail: nyirsegicivilhaz@enyft.hu).
 
 
A jelentkezési lap letölthető az alábbi linkre kattintva:
 
 
Az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság sikeres pályázati programjának keretében (NCA-ÖNSZ-09-A) 2009. október 1-től Civil Információs Pont működik a Nyírpláza Bevásárló és Szórakoztató Központ I. emeletén. Az Információs Pont számára az Észak-kelet Magyarországi Szenvedélybetegségeket Megelőző Egyesület által működtetett Alternatíva Ifjúsági Tér ad otthont.
 
A Civil Pont elsődleges célja, hogy a Nyíregyházi Civil Fórum nagyobb társadalmi támogatottságot szerezzen, ami érdekérvényesítő erejét, szerepét és tevékenységét segíti. Várjuk azon szervezetek jelentkezését, akik személyesen szeretnék bemutatni tevékenységüket, programjaikat a Civil Információs Pontban! Emellett lehetőség van az Információs Pontban kiadványok, szóróanyagok elhelyezésére.