Akik nem szeretik a tűzijátékot - az Állatbarát Alapítvány közleménye

Szilveszter - Akik nem szeretik a tűzijátékotSzilveszter közeledtével egyre gyakrabban hallhatóak a petárdák, tűzijátékok durranásai. Ezek a pirotechnikai eszközök kellemes szórakozást jelenthetnek az emberek számára, ugyanakkor nagyon megrémíthetik az állatokat.

 
Az Állatbarát Alapítvány munkatársai arra kérik az állattartókat, hogy-e veszélyeztetett, Szilveszter környéki időszakban fokozottan figyeljenek kedvenceik biztonságára. Alapítványunk számtalan olyan esettel találkozik évről évre, amikor a tűzijáték okozta hanghatások miatt a kutyusok ijedten elmenekülnek otthonról, közlekedési balesetek áldozatává válnak vagy olyan messzire kóborolnak, hogy már nem találnak haza.
 
Kérünk mindenkit, hogy próbálják megelőzni a bajt és a tűzijáték idején legyenek az állataik közelében vagy zárják őket meleg, biztonságos helyre! Fontos, hogy a szabadban tartott állatokon legyen nyakörv, rajta a gazda nevével és elérhetőségével, így ha mégis elmenekül a kutyus, akkor könnyebben hazakerülhet, valamint Alapítványunknak is jelezzék az eltűnést, hogy tudjunk segíteni.
Ha tudja a gazdi, hogy kutyája fél a hirtelen hanghatásoktól, akkor a gyógyszertárakban kapható kifejezetten állatoknak készült nyugtatószerekkel segíthet átvészelni kedvenceinek ezt a stresszes időszakot.
Bízunk benne, hogy idén a gazdák gondoskodásának következtében kedvenceiknek is kellemes lesz az év utolsó éjszakája.