Mándok - Egy férfit leütöttek pénzéért, egy idős nő házába késsel mentek volna

Mándok - Egy férfit leütöttek pénzéért, egy idős nő házába késsel mentek volnaDecember 5-én este Mándokon az utcán raboltak ki egy középkorú férfit. A sértettet hátulról leütötték, földre kerülése után tovább bántalmazták, majd 500 forintot vettek el tőle. A megtámadott férfi könnyű sérüléseket szenvedett.

A Záhonyi Rendőrkapitányság nyomozása december 10-ére hozta meg eredményét, ekkor fogták el a feltételezett tetteseket. A két 16 éves mándoki fiút rablás bűntettének megalapozott gyanújával hallgatták ki. Az eljárás során az is kiderült, hogy az unokatestvérek más bűncselekményekre is készültek aznap este, és csak az áldozatok szerencséjén múlt, hogy elkerülték a bajt. Mielőtt a fiúk elindultak otthonról, megbeszélték, hogy bemennek egy idős helybeli asszonyhoz és elveszik pénzét. Egyikük egy konyhakést is magához vett ebből a célból, de a kiszemelt házba végül nem jutottak be. Később az utcán egy fiatal lányra figyeltek fel, aki bankjegykiadó automatából vett fel pénzt. Követni kezdték, ám a lány időben beszállt barátja autójába.

A fiatalkorúakat most már rablás előkészületével is gyanúsítják. Vagyon elleni bűncselekmények miatt mindkettőjük ellen jelenleg is folyik eljárás, a Záhonyi Rendőrkapitányság most őrizetbe vette őket.