Román munkaügyi szakemberek a Nyírerdő Zrt-nél

Román szakemberek az erdőgazdaságnálRomán munkavédelmi és munkaügyi szakemberek látogattak a napokban Magyarországra. A Simona-Maria Iancu munkaügyi igazgató és Eugen Cirmanciu munkavédelmi igazgató által vezetett küldöttség tagjai a térség állami erdőgazdaságánál alkalmazott eljárásokra is kíváncsiak voltak.

A NYÍRERDŐ Zrt. Baktalórántházi Erdészetében kialakított erdészeti tanpályán a biztonságos munkavégzés gyakorlását tanulmányozták. A tanpálya két évvel ezelőtt készült el, a munkavédelmi bírságok felhasználására kiírt pályázati forrásból. Amellett, hogy fakitermeléssel foglalkozó vállalkozókat és közmunkásokat képeznek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakiskolák fiataljainak gyakorlati oktatása is itt történik. A bemutatót követően a szakemberek az erdészet Ófehértói Erdei rakodóján megismerhették az elsődleges fafeldolgozás helyi technológiáit és azok végtermékeit.

 

Bíró Imre, a Baktalórántházi Erdészet igazgatója és Börzseiné Udvarhelyi Sarolta termelési főelőadó az elsődleges fafeldolgozás munkavédelmi előírásairól is tájékoztatta a román vendégeket. A hazai szakembereket Szemán Mihály , az OMMF Észak-alföldi Munkavédelmi felügyelőség igazgatója és Kertész Sándor, az OMMF Észak-alföldi Munkaügyi Felügyelőség igazgatója vezette, a találkozón mód nyílt a két országban alkalmazott eljárások összehasonlítására is.