Tunyogmatolcs - Elfogták a 15 milliós betörés gyanúsítottait

Tunyogmatolcs - Elfogták a 15 milliós betörés gyanúsítottait Mintegy 15 millió forint értékben loptak el különböző valutákat, ékszereket és értékpapírokat november 25-én reggelre egy tunyogmatolcsi házból. Az ismeretlen elkövetők az ablakot befeszítve jutottak be, és egy fából készült szekrényből vitték el a sértett által 30 év alatt, mezőgazdasági munkával összegyűjtött javakat.

A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a helyszínen olyan nyomokat és anyagmaradványokat rögzített, melyek alkalmasak a tettesek azonosításra. A forró nyomon indított széles körű adatgyűjtés ugyanakkor a lehetséges elkövetői kört térképezte fel.

A fehérgyarmati nyomozók a bűncselekményt követő második napon Budapesten, egy X. kerületi szállóban a BRFK munkatársainak segítségével fogták el a gyanúsítottakat. A két középkorú, szintén tunyogmatolcsi lakhelyű férfit és egy nőt a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság őrizetbe vette. Az eltulajdonított pénz, ékszer és értékpapírok jelentős részét (mintegy 12 millió forintnyit), illetve az egy részéből azóta vásárolt ruhákat és parfümöket a nyomozók a házkutatások során lefoglalták.

A maradék valószínűleg a negyedik bűntársnál van, aki ellen körözést adtak ki.

 

Nem sokkal később érkezett:

A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság munkatársai hétfőn délelőtt elfogták a múlt heti 15 milliós tunyogmatolcsi betörés negyedik gyanúsítottját is. A 16 éves lányt Tunyogmatolcson fogták el, őt is őrizetbe vették.