Befejeződött az alapszakasz a férfi- és a női röplabda Extraligában

Befejeződött az alapszakasz a férfi- és a női röplabda ExtraligábanVéget ért az ősz, befejeződött az alapszakasz a férfi- és a női röplabda Extraligában. A Fejér megyei csapatok közül a Dunaferr megnyerte az első etapot, a MÁV Előre újonc ifjú hölgyei pedig a hatodik helyen zártak.

A Dunaferr SE legénysége megnyerte az alapszakaszt. Kevésen múlt, hogy nem fölényesen, hiszen két vereségét az utolsó két fordulóban szedte össze. A Kecskeméttől otthon, a MAFC-tól idegenben kaptak ki. Pedig korábban Kecskeméten nyertek, míg a MAFC elleni, fővárosi csata során már 2:0-ra vezettek. Vajon elfáradtak?

„Igen – mondta Ruffing Péter, a csapat szakvezetője. – Az is szerepet játszott a két vereségben, hogy tudtuk, bármi történik, alapszakasz-győztesek vagyunk. A fiatalok fejben fáradtak el, az idősebbeknek a fizikuma kért egy kis pihenőt. A Kecskemét elleni hazai fiaskó volt a bosszantóbb, jó lett volna az alföldieket oda-vissza megverni. Hogy mi volt az erősségünk az ősz folyamán? Kezdjük onnan, hogy a nyáron a távozók után sokan leírtak bennünket, de utána nagyon jó szellemiségű társaság lett az érkezőkből és az előrelépő fiatalokból. Egységes csapatként, a csak azért is megmutatjuk elszántságával játszottuk a meccseket a sokszoros válogatott, rutinos Tomanóczy Tibor vezérletével. Profi szemlélete az edzéseken és a mérkőzéseken is példamutató volt. A középszakasz előtt állunk, szeretném, ha a társaság még jobban összerázódna. Nehéz sorozat előtt állunk, a második helyet jó lenne megcsípni, a harmadik hely a realitás, míg a negyedik hely csalódást jelentene.”

A MÁV Előre SC női csapata újoncként a hatodik helyen végzett úgy, hogy négy győzelmet visz magával a következő körbe! A fehérváriak riválisai közül az Újpest két győzelemmel várja a folytatást, míg a Miskolc győzelem nélkül áll a nyolcadik helyen. Milyennek értékelte első őszi idényüket az Extraligában Fésüs Irén, a székesfehérvári fiatalok edzője?

„Nehéznek, küzdelmesnek, sikeresnek – mondta a tréner. – A várakozásaimat felülmúlóan szerepelt a csapat, remek eredményekkel. Ilyen volt a Gödöllő legyőzése, de a Nyíregyháza és a Vasas ellen is adott volt a lehetőség. De nem feledhetjük, hogy most jön a neheze, a Békéscsaba, az UTE és a Miskolc ellen, és ennek a szakasznak a végén is a hatodik helyen kellene zárnunk. Nem szoktam számolgatni, mert más a matematika és más a valóság. Mert bármikor közbejöhet sérülés, betegség, tartok az influenzától, bár eddig ez szerencsére elkerült bennünket. Az Extraliga tempóját megszoktuk, a lendületből nem szabad veszíteni, és minden mérkőzésen mindenki ellen a győzelemre kell törekedni!”

Mit mond az ifjú Tálas Zsuzsanna a legmagasabb osztály első szezonjáról? „Nehezen indultunk, menet közben is voltak mélypontok, de a végére belejöttünk – vélekedett a remek feladó. – Ha meg kellene nevezni, mi volt az erősségünk, azt mondanám, hogy talán a mezőnymunka, bár a sáncolásban sokat javultunk az NB I-hez képest. A következő körben jó meccseket kell játszanunk, és a kötelező győzelmek megszerzésével erősíthetjük meg a jó pozíciónkat.”

(forrás: Fejér megyei Hírlap)