Együttműködési megállapodás Nyíregyháza turizmusának fejlesztése érdekében

Együttműködési megállapodás Nyíregyháza turizmusának fejlesztése érdekében Nyíregyházán a városháza Kistermében 2010 január 22-én írták alá az az együttműködési megállapodást, amely Nyíregyháza turizmusát hivatott fellendíteni.

 

Az együttműködő felek

Nyíregyháza Megyei Jogú Város, Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft. Sóstói Múzeumfalu, Sóstó Gyógyfürdő Zrt., Nyíregyházi Főiskola Tuzson János Botanikus Kert, Napkori Erdőgazdász Zrt., Harangodi Erdészeti Erdei Iskola

 

Együttműködési megállapodás Nyíregyháza turizmusának fejlesztése érdekében

 

Az együttműködés célja:

Magyarország számára az egyik nagy fejlődési potenciállal bíró ágazat a turizmus. A kezdeményezés célja, hogy az együttműködő szervezetek és intézmények Nyíregyháza városában a "növény", az "állat", és az "egészség" mint tematikus turisztikai útvonal képviselői jelenjenek meg, a fenntartható fejlődés és a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

Ennek együttes megjelenése mindegyik fél számára előnyös, a marketingkommunikációban, de a tényleges együttműködésben is formát önthet. A pályázati források hatékony felhasználása során is előny az ilyen együttműködések létrejötte. Az együttműködés a régió más hasonló szervezeteire is kiterjeszthető, tehát az elképzelés fejlődési potenciállal is bír.

 

 Együttműködési megállapodás Nyíregyháza turizmusának fejlesztése érdekében

 

A megállapodás kapcsán, a következő területeken valósul meg az együttműködés:

 

  • A tematikus turisztikai út, mint eladható turisztikai termék tartalommal való feltöltése.
  • A lehetséges pályázati lehetőségek kihasználása a "hármas" konzorciumra alapozva, annak későbbi hagyományaira hivatkozva.
  • Közösen figyelt és kidolgozott környezetelemzés, amely a hatékonyság miatt lenne kívánatos.
  • Közös programok szervezése, amelyek kiegészítik és erősítik egymást, körkörös kölcsönhatásban. Az együttműködés által közös programok hirdethetőkké válnak a régión kívül is, aktivizálják Magyarország távolabbi településein élőket.
  • Egyes projektek kapcsán a közös marketingkommunikáció szintén az erőforrások hatékony felhasználását jelentené.
  • Az együttműködéssel a Nyíregyházi Főiskola, mint tudományos műhely szerepét tudná tovább növelni.

 

 Együttműködési megállapodás Nyíregyháza turizmusának fejlesztése érdekében

 

Az együttműködés aláírása után a felek egy operatív felelős személyekből álló csapatot hoznak létre, akik a megállapodás pontjaiban közreműködnek, kidolgozzák a stratégiát és közös megegyezés alapján az egyes tervezett projekteket, feladatokat menedzselik.