Gázolajat kerestek a tolvajok az erdészeteknél

Gázolajat kerestek a tolvajok az erdészeteknél A Nyírerdő Zrt. területén az ünnepek alatt két helyszínen is betörtek, és gázolajat, kéziszerszámokat vittek el. Emellett több környékbeli vállalkozót is megkárosítottak, a tolvajok.

Sajnos már megtapasztaltuk az üzemanyag-áremelés egyik nem várt hatását, az ünnepek alatt két erdészetünknél is tolvajok jártak gázolaj után kutatva. A Baktalórántházi Erdészethez tartozó Ófehértói Rakodón december 28-án vették észre a betörést a kollégáim.

Amellett, hogy több kéziszerszámnak is nyoma veszett, az egyik kamionból több mint 150 liter gázolajat vittek el. A rendőrség gyors felderítésének köszönhetően már másnap reggel elfogták a tolvajt és az orgazdát egyaránt, kilencven liter gázolaj is előkerült – mondta Kaknics Lajos, a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója.

Emlékeztetett rá, hogy az erdőgazdaság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság vezetői december elején találkoztak, hogy egyeztessenek a téli időszak közös feladatairól. Kaknics Lajos beszámolt egy Hajdú-Bihar megyében történt hasonló esetről is.

 

A Halápi Erdészet egyik műhelyét 29-én törték fel, a helyiségben kizárólag munkagépek voltak, és semmit nem vittek el a hívatlan látogatók. Valószínűleg itt is a gázolaj „megszerzése” lett volna a cél, mert néhány nap alatt több környékbeli vállalkozót is így károsítottak meg.