Minden gyermek fontos

Minden gyermek fontosA nyíregyházi Gyermekjóléti Központ és a nyírpazonyi Színi Károly Általános Művelődési Központ (ÁMK) közösen nyert egy pályázatot, amelynek címe „Minden gyermek fontos”. Az ÁMK 4. osztályos tanulói az év folyamán csoportépítő foglalkozásokon vesznek részt. Minden hónapban más témával foglalkoznak a gyerekek.

 

 
Minden gyermek fontos
 

 

Szeptemberben a csoportépítés és a közösség formálás hónapja volt.
Itt a csoportra vonatkozó közös szabályokat alakítottak ki, és személyiség formáló játékokat tanultak.
 
Októberben a természet világával ismerkedtek. Kirándultak Apagyon a tangazdaságban, ahol növényekkel és állatokkal ismerkedtek meg.
Kézműves foglalkozásokon a gyűjtött termésekből készítettek figurákat.
 
Novemberben testünk és egészségünk megőrzése volt a fő téma. Szakemberek előadásait hallgatták meg (gyermekorvos, fogorvos). Sport versenyeket rendeztek.
 
Decemberben az adventi ünnepkörrel ismerkedtek meg. Megünnepelték a Mikulást, és egy csodálatos karácsonyi műsorral kedveskedtek az iskola tanulóinak és a község lakóinak.
 
Minden gyermek fontos
 
Január hónap témája a szenvedélybetegségek.
Színvonalas előadást hallhattak a tanulók Szabó Zoltán r. alezredes úrtól. Szemléltető táblákkal és dvd-vel hívta fel a gyerekek figyelmét a káros szenvedélyekre. A gyerekeknek legjobban a kísérlet tetszett, amely a dohányzás káros hatását bizonyította.
Közösen készítettek plakátot a szenvedélybetegségek káros hatásairól. Az egészség megőrzése érdekében sokat szaladgáltak a szabadban és hógolyóztak.
A következő félévben is érdekes témákkal ismerkedhetnek meg.