Röpködtek a mínuszok a bringatúrán

Röpködtek a mínuszok a bringatúránA Magyar Kerékpáros Klub felhívására Nyíregyháza is csatlakozott az országos BRINGÁZZ A MUNKÁBA kampányhoz. Január 24-én vasárnap a mínusz tíz fok alatti hőmérséklet ellenére, a Zöld Kerék Alapítvány bringásai téli biciklitúrára indultak a hóban!

Röpködtek a mínuszok a bringatúránA vasárnap reggel (2010. 01.24)  9 órai gyülekezőkor a hőmérő -11 C fokot mutatott. Mégis összejött a csapat. Szerelmes levéllel, túrós buktával, brióssal pótoltuk a hidegben elégetett kalóriát.

 

 

A hidegre való tekintettel felöltöztünk, sapka és a meleg kesztyű, bakancs, sál nem maradt otthon. Miután megkóstoltuk a péksüteményeket, elindultunk a Sóstói Lovasklub (http://www.sostoilovasklub.hu) telephelyére. 

 

 

Röpködtek a mínuszok a bringatúrán  Röpködtek a mínuszok a bringatúrán

 

 

Röpködtek a mínuszok a bringatúránA tulajdonos Lukács Sándor úr bemutatta a portát. A bátrabbak lovagoltak, a mi gyönyörködtünk a szép paripákban, valamint karámokban kecskéket simogattunk és megnéztük a keverék mangalica disznókat.

Az ebédlőben forró teát kaptunk, és mangalica zsírral kent kenyeret. Mire belakmároztunk a nap is kisütött, így verőfényes időben pattantunk bringára és köre gurultuk a befagyott Sóstói tavat.

 

 

 

 

A havas erdei kerékpárúton házi terep bringa versenyt rendeztünk, és a szerelmes levelekből díjaztuk a helyezetteket. Visszaérve a városba már gyönyörűen sütött a nap 0 fok volt a hőmérséklet. A téli bringázz a munkába(Téli BAM) akció keretén belül, elmondhatjuk, hogy bringáztunk a hó-ban is.

 

 

Röpködtek a mínuszok a bringatúrán  Röpködtek a mínuszok a bringatúrán