A madárdalos erdőért

Egy nap az erdőért Az E-misszió Egyesület szeretettel vár minden, a Sóstói-erdőt kedvelő lakost közös fészekodú-kihelyezési akciójára!

Alig két hete mintegy 40 önkéntes részvételével, a Nyírerdő Zrt. és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület segítségével készítettük el a fészekodúkat. Most pedig - ismét közös, önkéntes munkával - kihelyezzük őket a Sóstói-erdőnek azokba a fiatal állományaiba, ahol az öreg, odvasodó fák hiánya miatt nem tudnak fészkelni az odúlakó madarak.

Találkozó: 2010 február 6-án, szombaton, 10 órakor, az Ózon-panzió előtti parkolónál (ahol általában be szoktunk menni az erdei tornapályához).

Innen elindulva, az erdei tornapályától a Sóstó vasútállomás felé haladva (az erdei kerékpárút mentén) helyezzük ki az odúkat. Közben a résztvevők megismerkedhetnek az odútípusokkal, a bennük fészkelő madarakkal, beszélünk az odúk ellenőrzéséről,  karbantartásáról is.

Minden odúhoz gazdát keresünk, aki időről-időre (évi 3-4 alkalommal) ellenőrzi, mi költött belé, és vállalja az évenkénti egyszeri takarítást is.

 

A program része az „Egy nap az erdőért” kezdeményezésnek

(részletek: www.sostoierdo.hu).

 

 

Kérjük, támogasa adója 1%-ával Sóstói-erdős kampányunkat. Óvjuk meg erdeinket! Adószámunk: 19214555-2-15